Zaterdagmarkt terug op Grote Markt vanaf 5 september

Komende zaterdag gaat de markt nog één keer in de Leopold III-laan door. © EG
Redactie KW

Door de heropflakkering van het coronavirus week de Ieperse zaterdagmarkt tijdelijk uit naar de Leopold III-laan. Op zaterdag 29 augustus zal het de laatste keer zijn dat de markt op die locatie doorgaat. Vanaf zaterdag 5 september worden de kramen terug opgesteld op hun vertrouwde plaats op de Grote Markt.

Een circulatieplan met aangeduide looplijnen en in- en uitgangen, het tellen van het aantal bezoekers en begeleiders met ontsmettingsmiddelen moet alles in goede banen leiden. Ook mondmaskers blijven verplicht.

Verankering

“Voor veel mensen is aan het marktgebeuren een belangrijke sociale dimensie verbonden, en in dat opzicht is een verankering van de markt binnen het kernwinkelgebied een goede zaak”, zegt schepen voor Economie Diego Desmadryl.

“Ook onze horeca en handelaars varen er wel bij. Toch moeten we alert blijven en vragen we de marktbezoekers de coronamaatregelen strikt te respecteren.”

Door een aantal geplande evenementen in het najaar zullen de marktkramers wel enkele zaterdagen moeten uitwijken naar de Esplanade. De exacte data zullen tijdig worden gecommuniceerd. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier