Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Wijlen Henk Stevens. (foto MS)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.

De vijftiger was een doorgewinterde stielman als zelfstandig schilder, een groot hondenliefhebber en een bourgondiër pur sang die oog had voor schoonheid in de culturele en culinaire wereld.

Maar velen zullen hem vooral herinneren als de charismatische zanger die sinds de jaren 80 op podia in Vlaanderen te bewonderen was bij muziekgroepen als TVC 1-5, El Gàga, Kentucky Dare Devils en Les Daniels waar hij zich telkens als een energiek podiumbeest tot een Vlaamse versie van Iggy Pop ontpopte, één van zijn vele muzikale helden. Henk Stevens was rock-’n-roll.

Oase van rust

De jongste jaren koos hij met Nighthawks, een tributeband rond het repertoire van Tom Waits, voor eerder intieme muziekavonden. Met zijn diepe, rauwe stem kon de vijftiger de verhalen van de Amerikaanse singersongwriter als geen ander tot leven brengen. Henk zong in april nog op het afscheid op zee van zijn goeie vriend Paul Couter.

De geboren Tieltenaar had een voorliefde voor het platteland, woonde jarenlang in Egem maar trok in de jaren 2000 naar Oostrozebeke waar hij met zijn gezin midden de velden op de Verre Ginste een oase van rust wist te creëren samen met honden, poezen, kippen tot zelfs een enorm hangbuikvarken maar vooral heel veel groen. Ver weg van de decibels van bruine kroegen en concertzalen.

Iedereen is welkom om afscheid te nemen van Henk in Tielt op zaterdag 6 juli om 11 uur in de Sint-Jozefskerk, de parochie waar hij is opgegroeid. (mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier