Zandvoorde Feest! pakt uit met haar eerste kermis

Het bestuur van Zandvoorde Feest! voor OC Zantforde met v.l.n.r. Evelien Dekeyzer, Wendy Pattyn, Sofie Cherchie en Niticia Louchaerd. (foto ZB)
Redactie KW

Het nieuwe feestcomité van Zandvoorde, dat de naam Zandvoorde Feest! kreeg, zorgt voor een nieuwe dynamiek in het Breldorp. Volgend weekend organiseren ze hun eerste kermis. Op de affiche staan onder meer een rommelmarkt, een barbecuefestijn en een fuif.

Jaren terug was de kleinste Zonnebeekse deelgemeente Zandvoorde gekend voor zijn mooie jaarlijkse kermis met tal van activiteiten. “Het toenmalige comité kreeg echter geen opvolging en zo kwam er een einde aan de vele festiviteiten die Zandvoorde kende”, vertelt Wendy Pattyn. “Eind vorig jaar kwamen we op vraag van Niticia Louchaert met enkele dames van Zandvoorde bijeen en dat mondde uit in een nieuw feestcomité.”

Niticia Louchaert is kapster en woont in Zandvoorde. “Ik kreeg in mijn kapsalon vaak te horen dat de mensen uit het dorp heimwee hadden naar vroeger en iets misten. Daar wilde ik iets aan doen en ik ben blij dat ik steun kreeg. Sinds begin dit jaar vormen we officieel een bestuur met de naam Zandvoorde Feest!.” Het bestuur bestaat uit Niticia Louchaert (32), Evelien Dekeyzer, Sofie Chercie (37) en Wendy Pattyn (29). De gemeenschappelijke band van de dames is dat ze allen uit Zandvoorde komen en een nostalgische binding hebben met een of andere feestactiviteit van vroeger.

Veel steun

“Aan de hand van een enquête hebben wij gevraagd aan de bewoners van Zandvoorde wat men hier mist en dat vormde de leidraad van onze activiteiten. Het is onze bedoeling om via de verschillende activiteiten en de kermis ontmoetingsmomenten te organiseren waarbij jong en oud elkaar kan leren kennen en zich kan amuseren”, klinkt het.

“In april pakten we uit met onze eerste activiteit, een paaseierenkaarting. We mochten niet minder dan 100 tafels verwelkomen, een enorm succes. Nu zijn we blij onze eerste kermis te organiseren. We hopen dat iedereen zich enorm amuseert. Wij hebben het geluk dat we veel steun krijgen van de inwoners en van verschillende zelfstandigen van Zandvoorde. Zonder hen zou het moeilijk zijn om een budget samen te krijgen om iets te organiseren aangezien dit ons eerste jaar is.”

Programma

Zandvoordekermis gaat van start op vrijdag 20 september om 18 uur. Om 19 uur is er de officiële opening met een gratis drankje voor sponsors en inwoners van Zandvoorde. Op zaterdag 21 september is er, op vraag van de inwoners, een rommelmarkt van 5 tot 17 uur. De inschrijving bedraagt 5 euro, met inbegrip van een gratis consumptie in de feesttent. Het barbecuefestijn start vanaf 18 uur met gratis kinderdisco. Daarna is er een spetterende fuif met DJ Mattias.

Op zondag 22 september kan men vanaf 11 uur in de feesttent terecht voor aperitief en bingo. Het kermisweekend wordt afgesloten met verschillende streekbiertjes in de namiddag. Gedurende het hele weekend zijn er kermisstanden aanwezig. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier