Zaakvoerster kledingwinkel Fragine gegijzeld: gangsters weg met buit van 100.000 euro

Redactie KW

Régine Ronsse (73), zaakvoerster van de kledingwinkel Fragine in Deerlijk, kreeg enkele dagen geleden inbrekers over de vloer. Kort na middernacht drongen zij binnen en gijzelden de zaakvoerster. Zij namen een grote buit mee.

De inbraak, gijzeling en diefstal duurden bijna 2 uur. Via de achterzijde van de mannenwinkel van Fragine – in de Schoolstraat – drongen zij het appartement van de zaakvoerster binnen. “Het waren twee grote mannen die in mijn kamer stonden. Zij spraken onder elkaar een vreemde taal en tegen mij Engels. Zij vroegen naar geld, maar dat had ik niet. Zij duwden mij naar de badkamer en sloegen in de winkel hun slag. Dure merkkledij staken zij in zakken en verdwenen.”

Toen Régine vermoedde dat de dieven weg waren, liep zij naar buiten. “Er kwam op dat moment geen auto voorbij en ik belde aan bij de buren. Deze verwittigden de politie en vingen mij op.”

Régine Ronsse. (archieffoto MVD)
Régine Ronsse. (archieffoto MVD)

De angst over het gebeuren zindert nog na bij Régine. “Ik heb nog pijn in het hoofd en kan niet slapen. Zij stalen ook veel juwelen. Dit is van grote emotionele waarde omdat er ook zaken van mijn familie bijzaten. Ik vind dit heel erg. Het is jammer, vooral voor onze kinderen en kleinkinderen, om in zo’n wereld te leven. Beangstigend.”

De gangsters zouden naar verluidt voor zo’n 100.000 euro aan kledingstukken buitgemaakt hebben. Het is al de derde keer dat deze kledingzaak van luxemerken inbrekers over de vloer kreeg. (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier