Yogasessies, gidsbeurten en speurtochten voor groot en klein op site voormalige Sint-Pietersabdij

Yoga beoefenen op het binnenplein van de Abdijhoeve wordt een unieke belevenis. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zaterdag 1 juni vinden op de Abdijsite in Oudenburg yogasessies en gidsbeurten plaats. “In het kader van het kastelen- en abdijenjaar in het Brugse Ommeland biedt onze stad een speciaal programma aan en zetten we de voormalige Sint-Pietersabdij, een bijzonder stuk erfgoed, in de kijker. De dag zal gevuld worden met activiteiten voor groot en klein”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.

Kinderen kunnen voor de yogasessies terecht op het binnenplein van de Abdijsite. Bij slecht weer vinden de sessies plaats in de schuur. Volwassenen kunnen deelnemen in de Arnolduszaal.

’s Morgens vindt er ook een gidsbeurt plaats rond de geschiedenis van de voormalige abdij. De gids laat je kennismaken met de rijke geschiedenis, de vroegere bewoners en de activiteiten in het gebouw en de mooie tuin. In de namiddag kan je deze rondleiding ook volgen alsook een gidsbeurt in het vernieuwde Romeinse Archeologische Museum. “Daar kan je het fortleven in het jaar 325 herbeleven via immersieve projecties, re-enactment, beeldfragmenten en authentieke topstukken”, meldt schepen van Cultuur Stijn Jonckheere. “Daarnaast kan je op de cultuurzolder een kleine tentoonstelling met video’s en foto’s over de restauratie en geschiedenis van de abdij gratis bezoeken. Kinderen mogen hun speurtalenten bovenhalen tijdens een gratis speurtocht rond de voormalige abdij en de bijhorende Abtstuin”, geeft schepen Stijn Jonckheere nog mee.

Deelnemen aan een yogasessie of gegidste rondleiding bedraagt 3 euro per persoon per activiteit. Inschrijven is sterk aanbevolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier