Wouts warme school uit Blankenberge haalt 4.370 euro op voor het Kinderkankerfonds

© (Foto WK)
Redactie KW

In De Schuit, een school voor buitengewoon onderwijs in Blankenberge, vond woensdagmorgen het slotevenement plaats van de Warmste Week-actie voor de tienjarige Wout. Zo’n 250 kinderen en vijftig begeleiders – de hele school – staken de zieke jongen een hart onder de riem. “En dat terwijl hij hier nog geen drie weken op school heeft gezeten… Echt hartverwarmend”, reageerde Wouts geëmotioneerde papa Neil Descheemaeker.

“Half september kregen we het nieuws te horen dat Wout, een lieve kerel uit onze school, een kwaadaardig gezwel had boven zijn knie. Sindsdien komt hij niet meer: er zijn chemokuren opgestart om het gezwel te verkleinen. Daarna wordt hij geopereerd en dan volgt opnieuw chemo. Kortom: onze dappere Wout heeft nog een hele weg af te leggen, maar we wilden hem met zijn allen een hart onder de riem steken”, vertelt Miet De Meyer, de leerkracht die verantwoordelijk is voor de actie ‘Warme stappen voor Wout’.

In het kader van de Warmste Week gingen woensdagmorgen alle kinderen op stap door Blankenberge. Om geld in te zamelen, werd elke gewandelde kilometer gesponsord en de opbrengst gaat naar de vzw Kinderkankerfonds. De warme actie bracht maar liefst 4.370 euro op. Wout was er zelf niet bij, maar kon wel van thuis uit alles volgen. Zo zag hij ook hoe het schoolkoor een Warmste Week-lied bracht, alsook een pakkende versie van Wouts lievelingslied ‘Dance Monkey’. Samen met zijn papa, knutselde de jongen in het ziekenhuis zelf kleurrijke sleutelhangers in elkaar die hij onder de naam ‘poeperoentjes’ verkoopt ten voordele van het Kinderkankerfonds. Op donderdag 19 december wordt hij in het UZ Gent geopereerd om de tumor weg te krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=V9FFd16nd9w

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier