Woonzorgcentrum Het Pardoen in Wervik viert 100ste verjaardag van bewoonster Elza

In aanwezigheid van haar familie werd ze gehuldigd door het stadsbestuur en het Woon- en Zorgbedrijf Wervik. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In woonzorgcentrum Het Pardoen in de Akademiestraat in Wervik vierde Elza Gallin haar honderdste verjaardag. Ze woonde destijds in de Tramstraat en was gehuwd met duivenmelker Henri Braem. Hij overleed in november 2018.

Elza werd geboren in Wervik. Ze was de jongste van drie dochters. Haar twee zussen zijn overleden. Vader Alfonse was arbeider en werkte in een fabriek. Hij werd 90 jaar. Haar moeder Céline werkte in de fabriek Cousin Frères in Wervicq-Sud.

Elza ging tot haar veertiende naar school in Wervik. Daarna ging ze zoals zoveel grensarbeiders destijds aan de slag bij Cousin Frères. Nadien werkte ze in een fabriekje waar ze bureaus maakten. Daarna was Elza nog zeven jaar bejaardenhelpster in de thuiszorg. Omwille van aanhoudende rugklachten ging Elza vervroegd met pensioen gaan. Ze was toen 52 jaar oud.

Elza is de moeder van zoon Ghislain Salaets (73), een van de boegbeelden van atletiekclub FLAC Wervik. Na enkele jaren alleen te zijn, leerde ze Henri kennen waarmee ze in het huwelijk trad. Elza heeft ook nog een kleinzoon Bart.

Sneukelen

Wanneer Elza met pensioen was, ging ze graag op reis met vriendinnen. Met haar man Henri is ze nooit weggeweest omwille van de duivenvluchten. Elza is er graag bij. Ze gaat heel graag wandelen en op uitstap. Je kan Elza ook altijd plezieren als het is om te ‘sneukelen’.

In aanwezigheid van haar familie werd ze gehuldigd door het stadsbestuur en het Woon- en Zorgbedrijf Wervik en tekende zelf het Gulden Boek van de stad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier