Woonproject Vlissingestraat officieel ingehuldigd

© CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Waar tot voor enkele jaren zes kleine, totaal verouderde huisjes stonden, prijkt in de Vlissingestraat nu een nieuwbouw met zeven woningen. Die zijn sinds 1 september verhuurd. Woonmaatschappij Vivus en de bouwheer nodigden de buren en de notabelen uit voor de inhuldiging.

Op 1 januari 1973 nam de woonmaatschappij Mijn Huis zes seniorenwoningen in de Vlissingestraat in gebruik. “Het ging om kleine woningen met één slaapkamer. Anno 2016 waren die volledig verouderd, en een renovatie zou, gezien de kostprijs, onverantwoord zijn geweest”, zegt Koen Verdru, directeur van woonmaatschappij Vivus. “De raad van bestuur besliste daarom in maart 2016 de woningen te slopen en te vervangen.”

“Na een vrij lange periode van intensieve gesprekken werd een consensus bereikt over zeven woningen, waarvan vier met twee slaapkamers en drie met drie. In tegenstelling tot de vorige inplanting werden de woningen haaks op de weg geplaatst, met een heel aangenaam uitzicht op de achtergelegen landerijen als resultaat.”

“Op 15 februari 2022 bestelde Mijn Huis de werken bij Bouwonderneming Deruyck uit Roeselare, voor een bedrag van 1.405.035,19 euro, en op 12 juli 2023 leverde de Vivus het project op. Het resultaat mag gezien worden. De woningen zijn sedert 1 september verhuurd, waarbij één voormalige huurder naar zijn oude stek is teruggekeerd. Dit is een serieuze opwaardering van de site, die door bewoners en omwonenden geapprecieerd wordt.”

Wens in vervulling

Marianne Geldhof verhuisde van de Kerkstraat naar de nieuwe site: “Ik stond al lang op de lijst, en voor mij is een wens in vervulling gegaan. Ik woon in een luchtige woning, met een zeer goede indeling en een heel praktische ruime berging. En ik heb een leuk terrasje met tuintje. Ik ben super content.”

Dirk Fraussen kwam vanuit Harelbeke naar Oostrozebeke: “Het is een heel gezellige woning, met veel ruimte. Prima voor mezelf en mijn dertienjarige dochters Mare en Myrthe.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier