Woon-zorgcentrum Zilvervogel coronavrij

Het contact tussen bewoners en familie verloopt via verschillende kanalen waarbij vooral de babbelbox in de smaak valt. © gf
Redactie KW

In woon-zorgcentrum Zilvervogel in Reninge werden alle medewerkers en bewoners getest op covid-19. Alle testen waren negatief.

“Het blijft telkens toch bang afwachten op de resultaten”, zegt directeur Jorgen Sioen. “Begin april testten namelijk twee bewoners positief, ondanks het feit dat ze geen symptomen vertoonden. Na een periode van afzondering mochten ze opnieuw naar hun eigen woonvorm.”

De voorbije weken werd iedereen opnieuw getest vanuit de overheid. Alle testen waren dus negatief. “Maar de test is een momentopname”, beseft directeur Jorgen Sioen. “In wzc Zilvervogel Reninge blijft iedereen dan ook zeer alert voor symptomen. Handen wassen en ontsmetten en afstand bewaren: de maatregelen zijn goed ingeburgerd in het woon-zorgcentrum. Ook de mondmaskers zijn een standaardonderdeel van de werkuitrusting.”

Richtlijnen inzake bezoek

Het contact tussen bewoners en familie verloopt via verschillende kanalen waarbij vooral de babbelbox in de smaak valt. “Momenteel bekijken we de richtlijnen in het kader van bezoek in het wzc“, zegt de directeur nog.

“Er liggen verschillende scenario’s op tafel. Het organiseren van deze contacten en de extra aandacht voor het volgen van de richtlijnen vraagt ook extra handen. Wzc Zilvervogel Reninge breidt dan ook het team van medewerkers uit met zorgkundigen en medewerkers hoteldienst. Geïnteresseerden kunnen terecht op https://reninge.zilvervogel.be/Werken-bij/Vacatures.” (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier