WK in De Blekerij in Pittem levert 40.537 euro voor goed doel op

De organisatoren van WK in De Blekerij waren zeer blij dat ze zo’n groot bedrag aan Parkinson Pakt konden overhandigen. © Foto Jan
Redactie KW

Tijdens het WK voetbal in Qatar organiseerden een aantal vrienden ‘WK in De Blekerij’ in Pittem. Ze genoten samen van de matchen met een hapje en een drankje en veilden dromedaris Tamim ten voordele van Parkinson Pact, wat 40.437 euro opbracht.

“De aanzet werd in 2013 gegeven, tijdens een communiefeest”, zegt Bart Lammertyn. “De Belgen gingen in 2014 voor het eerst na 12 jaar weer naar het WK en met enkele vrienden waren we aan het fantaseren hoe leuk het zou zijn om de wedstrijden samen op groot scherm te beleven. Ikzelf, Bert Ghesquiere, David Lannoo, Tom Vincent, Tijs Boeve en Philippe Verbauwhede sloegen de handen in elkaar en dat resulteerde in de eerste organisatie van WK in De Blekerij. We koppelden ons initiatief aan een goed doel en konden toen 7.500 euro schenken aan De Kade, voor een speeltuin voor mindervalide kinderen. In 2016 konden we, bij het EK in Frankrijk, de speelplaats van de Vrije Basisschool van Pittem laten opfleuren met 5 tribune- en 16 loungemodules. Vorig jaar besloten we nog één keer WK in De Blekerij te organiseren, omdat we de ‘Gouden Generatie’ een laatste keer wilden aanmoedigen.”

Achterneven

“Als goed doel werd gekozen voor Parkinson Pact, een organisatie van Tom Coghe”, pikt Bert Ghesquiere in. “Tom vecht elke dag tegen de ziekte en onze opbrengst zal gebruikt worden voor onderzoek. We organiseerden een prono op de matchen van de Rode Duivels en er werd een gigantische dromedaris in de Belgische driekleur per opbod verkocht die, als knipoog naar de steenrijke Emir van Qatar, Tamim gedoopt werd. De veiling bracht 24.000 euro op. Het finale bod kwam van Kevin Deman en Bob Monteyne van Padel Pittem. Heel wat anderen hadden ook interesse in een beeld om Parkinson Pact te steunen en gelukkig bleek Tamim nog tien achterneven te hebben, waardoor we 40.537 euro kunnen overhandigen aan Tom.” (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier