Winterbar Hygge opent deuren: “We mikken echt hoog: dit concept vind je elders niet”

De schaatspiste vormt een trekpleister voor het project. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

Winterbar Hygge opende de deuren op het Vlamingveld, met een ambitieus programma. Er is een ijspiste, het curlingtornooi wordt opnieuw gehouden en er zijn zelfs bedrijfsformules voor een aangename winterse namiddag of avond.

Hygge is Deens voor gezelligheid. Net als het Nederlandse gezelligheid heeft hygge te maken met gezelschap, een sfeer of een interieur. Vaak zorgen eten en drinken ook voor hygge. “En daar staan we met onze winterbar Hygge echt wel voor”, zeggen Franky Baert en Timo Lootens. “Er is de grote en mooi ingerichte feesttent, de gezellige bar, maar ook de curlingbaan en dit jaar voorzien we weer een ijspiste. En foodtruck Tjop’s staat andermaal in voor lekkere hapjes en gerechten. We mikken hoog, hebben er echt alles aan gedaan om hier een uniek concept te kunnen realiseren. Dit kom je nergens anders tegen! Wie hier binnenkomt zal onder de indruk zijn, en zeker eens willen terugkomen. We zijn blij dat er weer een schaatspiste is, dat is echt een meerwaarde voor het concept. En een trekpleister, zo zullen we al gezellige winterse namiddagen kunnen beleven. ’s Avonds leggen we dan inderdaad meer de nadruk op het feestelijk aanbod. De live dj’s versterken het feestgevoel. Dat is zoveel sfeervoller dan gewoon een playlist afspelen.”

Vipruimte

Forse investeringen, daarvoor wordt er nu in samenspraak met de gemeente ervoor geopteerd om winterbar Hygge anderhalve maand open te houden.

Quasi elke dag is er hier iets te doen bij winterbar Hygge. “We hebben naast de dj’s ook een aantal optredens vastgelegd,” vervolgt Timo Lootens. “Toppertjes in het aanbod zijn de kerstapero op 25 december vanaf 14 uur, de kids day op zondag 26 december of het nieuwjaarfeest. Heel wat bedrijven houden hier hun nieuwjaarsfeestje, met eet- en drankformule. We hebben nu zelfs een vipruimte voorzien voor hen. En er is het curlingtornooi, met 32 ploegen van 4 tot 5 deelnemers. Er zijn vier pouledagen, met dan aansluitend kwartfinales en de finalewedstrijden. Net als de vorige jaren lijken we dit mooi vol te krijgen. De winterbar, de ijspiste, het aanbod, het curlingtornooi,… dit verhaal zit echt wel goed in elkaar.”

Winterbar Hygge is open tot 20 januari. Gesloten op 10, 11, 12 december en 17, 18, 19 december, 24 december, 31 december en 8 en 9 januari en 15 en 16 januari. Info: www.winterbarhygge.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier