Wingense Marlies (25) is West-Vlaamse kandidate voor verkiezing Miss België: “Ik ben een echte kameleon”

Marlies Dhaenens: een bezige bij uit Wingene met veel talent. © GGM
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Marlies Dhaenens (25) uit Wingene is een van de 17 West-Vlaamse kandidates die meedingen naar de titel van Miss België. Maar eerst moet ze de provinciale voorselecties overleven. “Mijn zus Annelore heeft me ingeschreven en ik hou wel van nieuwe uitdagingen”, zegt Marlies. “Maar mijn echte passie is zingen. Als ‘Lizz’ treed ik op in heel de provincie, soms met een pianist en saxofonist. Maar als ik ergens aan meedoe, is het wél om te winnen.”

Marlies woont in een moderne woning aan de Beernemsteenweg in Wildenburg. Ze is net terug van het Indonesische eiland Bali, vertrekt morgen naar Ibiza, werkt bij de Antwerpse vastgoedmakelaar Prime, verzorgt binnenkort een aperitiefconcert nabij Gent en is ondertussen ook druk bezig flyers en affiches te ontwerpen, als promotie voor haar kandidatuur voor Miss België. “Ik hou wel van nieuwe uitdagingen”, legt onze bezige bij uit. “Mijn zus Annelore doet niets anders dan me inschrijven voor allerlei tv-programma’s: Blind Getrouwd, Love Island, First dates… Soms ben ik een echte kameleon en kan me vlot aanpassen. Voor Miss België mocht ik van organisatrice Darline Devos meteen meedoen, wat niet evident is. Nu ben ik dus een van de 17 West-Vlaamse kandidates. Op 7 juli nemen er nationaal zo’n 200 kandidates deel tijdens een grootschalige défilé-avond in Hasselt. Hopelijk haal ik de grote finale in Plopsaland op 17 september.”

“Mijn toekomstplannen? Meer zingen, zingen, zingen”

“Of mijn leeftijd een nadeel kan zijn? Ik denk het niet”, reageert Marlies. “Ik heb een zekere maturiteit opgebouwd, ben erg sociaal, positief ingesteld, ontferm me graag over de jongere meisjes, vind de ervaring superleuk en heb al enkele goede sponsors gevonden. Ik ben ook altijd meer een ‘jongensmeisje’ geweest, niet bang om mijn handen vuil te maken. Een van de opdrachten is een inzamelactie voor een goed doel op poten zetten en dus denk ik onder meer aan een dierenasiel, want ik ben een grote dierenvriend.”

Dat blijkt ook tijdens ons interview. Nana, een opvallend actieve blauwe sphynx-kat, vindt het nodig zich af en toe in het gesprek te mengen. In de tuin doet een kip een ochtendwandeling. Ze is voor de zoveelste keer uit de ren ontsnapt.

Zangeres

Als ik haar vraag naar haar toekomstplannen, moet Marlies niet lang nadenken: “Veel meer zingen, zingen, zingen”, herhaalt ze. “Ik zong al karaoke toen ik amper tien was. Ik denk dat ik dat heb van mijn vader Peter, die als pianist deel uitmaakte van de bekende coverband The Amazing Flowers. Ik zing als ‘Lizz’ (www.lizz-music.be) vooral rock, pop en soul van de jaren 70 tot 90, zoals Whitney Houston, Michael Jackson en Barry White. Dat lukt al aardig en daar wil ik zeker een volwaardige hobby van maken. Mensen mij vragen mij zelfs op hun trouwfeest, dat is toch het mooiste wat er is?”

Wie Marlies Dhaenens wil steunen als de West-Vlaamse Miss België-kandidate kan dat hier doen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier