Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest

Schepen Jan vanassche, burgemeester Jos Sypré, buurtambassadeur Johan Verplancke, schepen Vicky Reynaert, buurtwerker van het sociaal huis Charlotte Stevens, gemeenteraadslid Lien Dewispelaere en buurtbewoner Lander Sesier. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

In de wijk Lindemeers in Beernem werd feestgevierd. Buurtbewoner Lander Sesier vond de verjaardag van de buurt een ideale gelegenheid om de wijk eens extra in de bloemetjes te zetten. In samenwerking met de gemeente organiseerde hij een buurtfeest.

“Dit is zeker voor herhaling vatbaar”, klinkt het bij de initiatiefnemers. De gemeente Beernem zet al langer in op het versterken van de verschillende wijken en buurten. Burgemeester Jos Sypré (CD&V) schoof het al naar voren in onze krant als een van de grote speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Onder impuls van Lander Sesier werkten buurtmedewerker van het sociaal huis Charlotte Stevens en buurtambassadeur Johan Verplancke aan de organisatie van het wijkfeest. “De initiële vraag kwam van Lander zelf, hij woont in de wijk”, vertelt Charlotte Stevens. Een zorgzame buurt is een buurt waar de bewoners elkaar weer ontmoeten en de sociale cohesie versterkt wordt.”

Buurtambassadeurs

“Bij buurtfeesten leren de mensen uit een wijk, straat of buurt elkaar terug kennen en kan de informele zorg, eens een boodschap doen, iemand voeren naar de dokter,… makkelijker tot stand komen. De buurtambassadeurs zijn meestal de verbindende buur uit een buurt en als buurtwerker ondersteun ik hen bij het organiseren van een wijkfeest of evenement”, zegt Stevens.

In de namiddag was er in de wijk, waartoe onder meer Lindmeers, Oostmeers, Westmeers en de Holleweg behoren, een receptie met gratis drankje. Roland Vandevelde fleurde het gebeuren muzikaal op en ook mede-initiatiefnemer Lander Sesier haalde zijn gitaar boven.

Voor de kinderen was er een fotozoektocht in de wijk. Er waren verschillende volksspelen en via de jeugddienst was er een uitleenkoffer met circusmateriaal. “De opkomst was groot en dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar”, besluit Charlotte Stevens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier