Wiener Circus verrast bewoners van WZC Sint-Henricus in Rumbeke

© SB
Redactie KW

Wiener Circus is sinds maart door corona in Diksmuide gestrand. Rondtrekken zat er niet meer in. De directie en de artiesten zijn een mix Vlamingen, Portugezen en Italianen.

Het circus startte in 1965 en is het oudste nog rondtrekkende circus van België. Nu de herfst begonnen is, wordt de grote circustent opgeborgen en is het zomerseizoen ook voor hen voorbij.

“Als toemaatje hebben ze zelf woonzorgcentra uit de buurt opgebeld en voorgesteld om voor hun bewoners op te treden”, vertelt Veronique Bostoen, directeur bewonerszorg van WZC Sint-Henricus. Ze waren met hun circusacts al te gast bij de collega’s van De Waterdam en Ter Berken. Vandaag was het bij ons te doen. We hadden alles in openlucht klaargezet, omdat ze voor een aantal acts voldoende hoogte nodig hebben. Maar op het moment van het optreden gingen de hemelsluizen open en moesten we naar binnen vluchten.”

“We hebben van de nood een deugd gemaakt. We hebben de bewoners in twee groepen opgedeeld, hierdoor konden de circusartiesten afwisselend optreden. Met hun optreden hebben we onze bewoners toch een mooie namiddag kunnen bezorgen. Jammer van de regen, maar we hebben er het beste van gemaakt”, besluit Veronique.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier