Wie kan snelst koe melken tijdens Waterhoekfeesten in Waregem?

© JE
Redactie KW

Wie denkt dat wijkfeesten passé zijn: think again. De Waterhoek bewijst dat er ook na ruim veertig jaar geen sleet zit op de formule. Wat in 1978 begon als een jaarlijkse vinkenzetting, groeide uit tot een weekend vol activiteiten. Ook dit jaar zal het op 5, 6 en 7 juli opnieuw gonzen van bedrijvigheid op de wei van boer Merlier.

Elke vijf jaar is er een jubileumeditie met een speciale activiteit. Vorig jaar was dat de eerste schlageravond met onder meer Sam Gooris. Door het succes krijgt dat concept nu een vervolg. Dit jaar klinken er op zaterdag 6 juli vanaf 21 uur schlagers op de weide met Jennifer Berton, Rudy Meyns, Waregemnaar Kurt Crabbé, Bart Kaëll en Danny Fabry.

Maar beginnen doen de Waterhoekfeesten al op vrijdag 5 juli om 8 uur met de traditionele vinkenzetting. In de namiddag treedt showduo Kevin en Romina op. Bewoners van de wijk kunnen hiervoor met een oldtimer thuis opgepikt worden. Om 19 uur opent de zomerbar met lounge, ideaal om het weekend in te zetten. Een halfuurtje later start de ‘fun run’ voor een avondloop van zes kilometer in de wijk. Om 20 uur is er de vijfde quiz op de Waterhoek: ‘no brains, no glory’.

Zaterdag 6 juli starten om 8 uur twee activiteiten: de dertiende mountainbiketocht van 40 of 60 kilometer en ook de 30ste voetbalcup. Om 10.30 uur gaat Waterhoeker Fred Verhaeghe bloemschikken in de tent. In de namiddag hebben de kinderen het voor het zeggen, want dan rijdt de kindertram door de wijk die hen naar beleefboerderij De Stege in de Wetstraat brengt. ‘s Avonds volgt dan het schlagerfestival met nadien fuif met twee Waterhoekbroers achter de dj-tafel.

Kameel op de wei

Zondag is er onder meer de bezinning met E. H. Marnick Donze, ‘s middags een barbecue en de finale van de minivoetbalcup. Op zondagnamiddag verandert de weide even in een Waterhoekzoo. “We zoeken de beste koeienmelker onder de aanwezigen. Elke deelnemer melkt een eigen glas melk bij een van de melkkoeien van boer Marlier. De rapste melkers nemen het dan op tegen elkaar in een battle”, kondigt Fred Verhaeghe aan. Hij kwam in 1993 in het bestuur als jongste van de bende en is nu met zijn 57 jaar de oudste van de groep. “Ondertussen kunnen de kinderen cavia’s verwennen voor de caviakoersen. Waterhoekers Nickske en Berke Vanwynsberghe uit de Waterstraat tonen een handtamme goudgele ara en verschillende zelfgekweekte papegaaien. Uniek is ook de aanwezigheid van een kameel. Wie wil, kan aanschuiven voor een kamelenritje.”

Het bestuur van de Waterhoek bestaat uit voorzitter Bart Vandenbussche en bestuursleden Emmanuel Degroote, Stijn Debaene, Guy Amez, Gunther Bruyneel, Martijn Vandevelde, Stephen Furniere, Sven Rigolle, Koen Delie en Fred Verhaeghe. “En niet onbelangrijk: we kunnen met zo’n mooi programma aanbieden door de enorme steun en hulp van onze echtgenotes”, vult Fred aan. (Jozefien Eggermont)

Info en inschrijvingen: www.waterhoek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier