Wie helpt lieve Martha met haar dieet?

Redactie KW

Ook in deze crisistijd gaat De Krant van West-Vlaanderen elke week op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier. Dierenasielen mogen immers wel open blijven, maar in praktijk blijkt dat toch moeilijk.

Veel van hen zien hun inkomsten, donaties en het aantal vrijwilligers zienderogen dalen. En dat terwijl er wel heel wat dieren blijven binnen komen. Ook bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem kan er geen hond (of kat) meer bij. De dieren bezoeken, kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter en alvast de nodige formulieren invullen wel! Deze week sloten wij de ronde en gezonde Martha in onze harten.

https://www.youtube.com/watch?v=mRagcTKODHM

Martha is een erg enthousiaste kruising van acht jaar oud met een paar kilootjes te veel. “Het nieuwe baasje van Martha zal haar op dieet moeten zetten“, glimlacht Niels Dierick van het dierenasiel. “Toen haar baasje werd opgenomen in het ziekenhuis, kwam Martha bij ons terecht. Enkele weken geleden bleek dat Martha niet terug naar huis kon, dus nu mag ze op zoek naar een nieuw baasje.”

Ondanks haar overgewicht is Martha kerngezond en enorm enthousiast als je de leiband boven haalt. “Dagelijkse wandelingen zijn dan ook een must”, aldus Niels. “Net als veel knuffels trouwens. Zodra ze kan, wurmt Martha zich in je armen. Ze is heel lief en aanhankelijk. We zoeken dus een gezin voor haar waar ze niet te lang alleen moet zitten, liefst zonder kleine kinderen. Daar is ze niet aan gewend. Ook met katten kan Martha het niet goed vinden. Andere honden kunnen eventueel wel.”

Kan jij wel wat coronavrije knuffels gebruiken de komende vier à zeven jaar? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of mail naar warm@kw.be. Opgelet! Het asiel bezoeken is momenteel niet mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier