Westhoek Oldtimer Club steunt Nest: 2.000 euro voor het internaat van het vroegere Huis aan Zee in De Haan

Luc Horemans en Erwin Maes (W.O.C.) en Mike de Kievith (opvoeder Nest, De Haan). (foto MVO) © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Amper een jaar nadat Luc Horemans en Erwin Maes hun kersverse Westhoek Oldtimer Club (W.O.C.) boven de doopvont hielden, telt de vereniging zo’n 150 leden. Hun eerste picknickrondrit was al een schot in de roos en ze sloten het seizoen af met een twaalfde rondrit en een schenking van 2.000 euro aan Nest (voorheen Huis aan Zee).

“Met onze club willen we iedereen met een hart en een passie voor oldtimers samenbrengen”, zeggen Luc en Erwin. “We organiseren vooral rondritten langs landelijke wegen om de Westhoek te ontdekken en te promoten en we proberen het dan ook gezellig te maken zodat iedereen elkaar leert kennen. We organiseren echter geen rally’s. Wel bieden we een roadbook ‘bolleke pijl’ aan, of een QR-code of GPX-bestand voor GPS. Elk jaar schenken we ook een bedrag aan een goed doel. Dit jaar is dat 2.000 euro voor het internaat van Nest, voorheen Huis aan Zee, in De Haan. De cheque overhandigden we tijdens onze eindseizoensreceptie in De Witte Burg Oostduinkerke.”

Uitstap organiseren

“Met dit bedrag kunnen we hobby’s en kampen voor onze kinderen bekostigen”, reageert Mike de Kievith, opvoeder bij een leefgroep en actief in de Steunkring. “In ons buitengewoon internaat verblijft een 100-tal kinderen tussen 4 en 21 jaar met een mentale beperking, die dikwijls ook gerechtelijk zijn geplaatst. Sinds september is ons internaat overgeheveld naar de Scholengroep Impact Brugge en vandaar de nieuwe naam Nest, met een nieuw logo. De instelling voorziet enkel in de basisbehoeften ‘bed, bad, brood’.”

“Om onze kinderen iets extra’s te gunnen, zijn we afhankelijk van de steun van anderen. Gelukkig is er een actieve samenwerking met verscheidene serviceclubs en verenigingen zoals de W.O.C. Door die financiële steun kunnen we onder meer uitstappen organiseren naar een pretpark, onze kinderen laten deelnemen aan kampen of laten sporten. Die activiteiten zijn ontzettend belangrijk om onze kinderen de wereld buiten de instelling te laten ontdekken. Hoewel dit een open instelling is, hebben sommige kinderen helemaal geen contacten buiten de school, of gaan ze nooit naar huis!”

Ook oldtimerfan? Info op www.westhoek-oldtimer-club.be of via info@westhoek-oldtimer-club.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier