West-Vlaams duo doet backflip met een zijspan en zorgt zo voor absolute wereldprimeur

Dries Bernaert

Een wereldprimeur. Voor minder ging Jason Van Daele uit Pittem niet. En de voormalige zijspanmotorcrosskampioen is erin geslaagd: als allereerste ter wereld deed hij samen met bakkenist Birgen Beernaert uit Lichtervelde een backflip met een zijspan. “Iedereen zei dat het onmogelijk was, maar we zijn er toch maar mooi in geslaagd.”

De voorbereidingen startten al in januari en na ruim vijf maanden is het zover. “De testfase deed ik met de Nederlandse bakkenist Robbie Bax, maar een echte poging hebben we nooit kunnen ondernemen”, opent Pittemnaar Jason Van Daele (28). “Voor Robbie begon het WK en het risico op blessures was te groot. Ik moest dus op zoek naar een vervanger. Gelukkig kreeg ik een vriend zo ‘zot’ om in het karretje te kruipen. Samen met Birgen Beernaert (31) uit Lichtervelde slaagden we in ons opzet. Birgen heeft veel ervaring, maar was al even gestopt met motorcross.”

Supertrots

Motorcrosser Jason Van Daele uit Pittem aan het oefenen op een verlaten bedrijventerrein voor zijn wereldstunt met zijspan.
Motorcrosser Jason Van Daele uit Pittem aan het oefenen op een verlaten bedrijventerrein voor zijn wereldstunt met zijspan.

“Natuurlijk ben ik supertrots dat het ons gelukt is”, gaat Jason verder. “Iedereen zei dat het onmogelijk was, maar wij hebben er altijd in geloofd. Nu gaan we hier even van genieten, dus nee, ik ben nog niet bezig met een volgende stunt.”

Bekijk hieronder de stunt van Jason Van Daele.

https://www.youtube.com/watch?v=yJMhHb1TtRU

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier