Wervikse Pogiboys, fanclub van Tadej Pogacar, stellen eigen lied voor tijdens barbecue

Voorzitter-stichter Jeroen Mahieu (links) in de studio van Gwen Temperman. © gf
Redactie KW

De Pogiboys zijn in ons land de enige officiële supportersclub van Tadej Pogacar en organiseren vrijdagavond 1 september voor de eerste keer een barbecue in feestzaal Leiedaele in de Menensesteenweg. .

Meteen een succes, want de 90 plaatsen zijn al een tijdlang uitverkocht. Er komt een eigen lied en dat wordt tijdens de barbecue voorgesteld. Voorzitter-stichter Jeroen Mahieu doet voor het lied van de supportersclub beroep op muzikant Gwen Temperman uit Geluwe. Hij is lid van de Pogiboys. “In bijberoep doe ik met Flashlight Events aan begeleiding van bands en live lichtshows”, zegt Gwen. “Dit begon voor mij als een hobby.”

“Toen Jeroen en ik aan het brainstormen waren leek het uniek om als eerste en enige fanclub een eigen lied te hebben. Ik ging aan de slag en samen met Jeroen dook ik in mijn studio om wat teksten op te nemen. Het zal een mix worden van dance en meezingrefreinen. We wilden toch wel een eigen genre hebben. Voor mij is het alvast een uitdaging vermits ik het rockgenre gewend ben.”

Goed doel

“We voorzien ook een tombola en een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk de Stichting tegen Kanker die Tadej Pogacar opgericht heeft”, zegt Jeroen. “De persoonlijke fotograaf van Tadej komt af vanuit Slovenië, We zullen doorlopend beelden laten zien van onze uitstappen met de fanclub.”

De fanclub werd opgericht in april van vorig jaar. Het clublokaal is café Black Pearl op het Sint-Maartensplein. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier