https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wervikanen houden zaterdagochtend inzamelactie voor slachtoffers watersnood

Redactie KW

Op de Steenakker in Wervik is er zaterdag van 9 tot 11 uur een inzamelactie voor de slachtoffers van de overstromingen en ellende in La Roche in de Ardennen.

Het gaat om een initiatief van Lindsey Pieters van ’t Broodjeshuis in de Vlamingenstraat en Brian Noyelle. Hij groeide op in Wervik en woont nu in Dadizele.“Samen met Lindsey vroeg ik aan de stad wat er mogelijk was om te gaan doen”, zegt Brian. “Waarnemend burgemeester Bert Verhaeghe reageerde meteen en dat vind ik top van de stad. Normaliter gaan we alles zondag leveren in La Roche. Momenteel beschikken we over zes camionettes en één oplegger.”

“Mijn garage thuis in Dadizele staat al vol. Vrijdag stopten er hier al wel tien auto’s, hoorde ik van de buren. We verwachten op de Steenakker een massa volk. Ik nam initiatief nadat ik die beelden zag van mensen in de miserie, mensen op de daken. Ik vind het een ‘kleintje’ om voor hen wat op poten te zetten.”

Kledij en schoenen

Ze krijgt voor hun initiatief alvast de hulp van Nathalie Pieters, één van de beheerders van de Facebookgroep ‘Ge zit nen echte wervikoan oi je nog wit…’. “Wonderen kunnen we jammer genoeg niet doen maar we kunnen wel ons steentje bijdragen”, zegt ze. “Ik denk dat we allemaal wel iets liggen hebben dat we kunnen missen. We zijn op zoek naar alle kledij en schoenen voor man, vrouw, kinderen en baby’s.”

“Ook toiletartikelen zoals bijvoorbeeld zeep, shampoo, tandenborstel en tandpasta, scheergerief, handdoeken en washandjes, maandverband, tampons. Ook klein kuismatriaal is welkom: sponzen, dweils, doeken, emmers, allesreiniger.”

Ook dekens, kussens en slaapzakken zijn welkom. Ook klein speelgoed: kleurboeken, kleurpotloden en stiften, leesboeken, knutselgerief, knikkers. De slachtoffers in het rampgebied kunnen ook alle gerief voor de dieren gebruiken. Bijvoorbeeld korrels, blikvoer, zaden, mandjes, riemen. Er is ook vraag naar alle soorten droge voeding en babygerief zoals luiers, slaapzakjes, melkpoeder, papflessen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten