Werkgroep wil dagondersteuning oprichten in het Capellegoed in Rollegem-Kapelle

De werkgroep van 't Ferm aan de ingang van het Capellegoed, met v.l.n.r. Tine Vandamme, Danny Demeersseman, Jan Devos, Hilde De Mets en Filip Porte. © LDE
Redactie KW

De initiatiefnemers hopen op 1 september 2018 de deuren van ‘t Ferm te kunnen openen.

Binnenkort koopt de gemeente Ledegem het Cappellegoed, pal in het centrum van Rollegem-Kapelle. Danny Demeersseman uit Sint-Eloois-Winkel, die in De Pelgrim in Wulvergem werkt, en Tine Vandamme, master in de orthopedagogie en momenteel werkzaam in De Kindervriend in Rollegem, zijn samen met een plaatselijke werkgroep volop bezig om een dagcentrum voor mensen met een beperking op te richten. Het Capellegoed is voor hen een uitstekende locatie in een regio waarin eerder een beperkt aanbod aanwezig is.

Kleinschalig project

De benaming ‘t Ferm verwijst enerzijds naar ‘dapper en sterk van karakter’, maar ook naar ‘ontfermen’ en tot slot is het ook een knipoog naar ‘ferme’, verwijzend naar het boerderijproject. De initiatiefnemers opteren voor een kleinschalig project met maximaal vijftien volwassenen. Ze willen op 28 september een eerste infoavond houden en op 1 september 2018 de deuren openen.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier