Werken Roeselaarse Godelievewijk zitten erop: bewoners bedankt op Godelievefeesten
De werken in de Roeselaarse Godelievewijk lopen op hun einde. Sinds juli 2021 ondergaat de buurt er onder de noemer ‘Godelieve Leeft’ een serieuze metamorfose. Tijdens de Godelievefeesten bedankte het stadsbestuur de bewoners voor hun geduld.
Na het serieuze wateroverlast in 2016, waar onder andere de Beekstraat onder water kwam te staan, werkte de stad een plan uit om de Godelievewijk in Roeselare aan te pakken. Dat plan werd omgedoopt tot ‘Godelieve Leeft’.
Verschillende fases
De voorbije jaren werd het project in verschillende fases uitgewerkt. “Sinds juli 2021 voeren we er grote werken uit waarbij vergroening, ontharding en waterbeheersing centraal staan”, aldus schepen van openbare werken Francis Debruyne (CD&V). In de wijk werd er inmiddels 5.000 m² onthard en werden er 135 nieuwe bomen geplant. Er ligt maar liefst 10 kilometer aan nieuwe riolering. “Aan dit project hangt een prijskaartje van 12,8 miljoen euro. We kunnen rekenen op 3,25 miljoen euro subsidies, maar de Godelievewijk is op vlak van openbare werken het grootste project van deze legislatuur.”
De grootste straten werden inmiddels aangepakt. Zo gaat de Gitsestraat nog voor het bouwverlof open. De komende maanden staan nog enkele kleinere straten zoals de Spoelstraat en de Bobijnstraat op de planning. “We hopen in januari 2025 volledig klaar te zijn”, aldus schepen Debruyne. De stad beseft dat het voor de bewoners niet altijd zo evident was. “Werken gaan altijd gepaard met hinder”, aldus de schepen.
De bewoners kregen een uitnodiging in de bus voor de jaarlijkse Godelievefeesten. Wie zich inschreef kreeg een traktaat aangeboden door de stad. Die Godelievefeesten werden een succes. Zo trok de rommelmarkt op zondagochtend een pak volk naar de verschillende straten. “We hebben familie wonen hier in de wijk en proberen hier toch ieder jaar aanwezig te zijn. De voorbije jaren is er serieus wat veranderd. Soms was het wel ambetant met die wegenwerken, maar dat is nu eenmaal zo. Wat moet gebeuren, moet gebeuren.”, aldus bezoekster Loes Deryckere.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier