Werken Egide Defeverpark volop aan de gang

De werken in het Defeverpark vorderen zoals het hoort. © PETER MAENHOUDT
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Grondwerken Declercq uit Meulebeke is druk bezig met de inrichtingswerken van het Egide Defeverpark, genoemd naar de allombekende dokter uit de Godelievestad die in april 2012 overleed.

De twee wandel- en fietspaden die worden aangelegd, krijgen al wat vorm. Ze zorgen enerzijds voor een verbinding van de Oostmolensite met de Bruidstraat en anderzijds een link met de Hogenbilk. Langs de Ellestraat wordt het trottoir breder gemaakt en er komen extra parkeerplaatsen bij het Sint-Godelievecollege.

De werkzaamheden aan het fietspad langs de bibliotheek staan eerst op het programma. Die werken vangen aan op 23 september. Tijdens deze periode zal de parking van zowel de bibliotheek als de Molenhoeve niet bereikbaar zijn met de wagen. De toegangsweg wordt afgesloten ter hoogte van de Warandestraat, maar is wel te voet bereikbaar.

Twee weken werk

‘Deze werkzaamheden zullen twee weken duren’ aldus de aannemer. “Dit park is een waardevolle toevoeging aan de stad Gistel en een eerbetoon aan de nagedachtenis van dokter Egide Defever”, klinkt het unisono bij het stadsbestuur.

Staan ook op het to do-lijstje : een ontmoetingsplek met picknicktafels bij de bunkersvolkstuintjes en herstelde boomgaard, een overdekt paviljoen en renovatie van oude stallen,zorg- en belevingstuin en theaterzone nabij de bib.

Planten in oktober

Het stadsbestuur mikte op de zomerperiode om het project open te stellen. “De eerdere beroepsprocedures hebben er wel voor gezorgd dat we voor de aanplantingen dienen te wachten tot het eerstvolgende plantseizoen, namelijk oktober. Dit zal op bepaalde plaatsen kaal overkomen, maar we weten hoe dit komt”, zei de burgemeester eerder al.

Het totale project kost 1,4 miljoen euro. Daarin zitten ook een schenking van zowat 500.000 euro van de familie Defever en 125.000 euro subsidies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier