Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek

Op de voorgrond burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem met ontwerper KatrienVerhaeghen van Openbaar Domein, en op de achtergrond ontwerper Marieke Dhaeze van Openbaar Domein, Geert Van den Bossche van aannemersbedrijf Vermandele bvba en Thibaut Van de Water van Openbaar Domein. © CGRA
Redactie KW

Op de Centrale Begraafplaats in Assebroek wordt een zone ingericht waar ouders en familie hun sterrenkindje kunnen herdenken. In de begraaftuin kan begraven worden met biologische urnes of kistjes en ernaast wordt een strooiweide aangelegd. Er zal ook individueel begraven kunnen worden.

In het midden van de ruimte wordt een grote bloementuin aangelegd, en die zal bijen en vlinders aantrekken. De symboliek van de vlinders wordt doorgetrokken in een cirkelvormig gedenkmonument, waarvoor een beroep wordt gedaan op kunstenaar Maarten Schaubroeck. “Ouders kunnen een metalen vlindertje op het monument aanbrengen ter nagedachtenis van hun sterrenkindje”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

De werken starten morgen, woensdag, en moeten voor 1 november beëindigd zijn. (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier