Waregemse schaakclub organiseert opendeurdag

Kinderen en volwassenen kunnen lessen volgen. © PP
Redactie KW

Elke vrijdagavond verzamelen de schakers van Luctor et Emergo (Latijn voor ‘ik worstel en kom boven’, red.) in de vergaderzaal van sportcentrum De Treffer met als doel de tegenstander schaakmat te zetten. Om nieuwelingen de kans te geven kennis te maken met de bloeiende club is er op 15 september een opendeurdag in het unieke kader van Pirate Pavilion Be-Part in Park Casier.

“Kinderen en volwassenen kunnen lessen volgen. We zijn er voor spelers die een nieuwe hobby zoeken en voor schakers die eens andere spelers willen uitdagen”, zegt woordvoerder Bart Deschepper. “Van 17.30 tot 18.30 uur zijn de borden gereserveerd voor beginnelingen. De meer gevorderden schaken van 18.30 tot 20 uur. Vanaf 20.15 uur spelen de competitieschakers of wordt er een tornooi georganiseerd. We starten dit jaar een interne competitie met 44 deelnemers en treden in de nationale interclubs aan met vier ploegen. Met de jeugd nemen we deel aan vier wedstrijden en organiseren we ons eigen jeugdschaaktornooi ‘t Peerd van Waregem. Op die manier komen alle schaakliefhebbers (volgens leeftijd en niveau, red.) ruim aan bod. Het schaakspel draagt bij tot de algemene en strategische ontwikkeling en is een leuke ontspanning”, zegt Bart.

“In elke les wordt op een speelse en educatieve manier uitleg gegeven over een schaakthema. Hierop worden vervolgens oefeningen gemaakt en wordt de avond afgesloten met een schaakpartij tegen een andere leerling. Er wordt les gegeven in verschillende groepen, onderverdeeld volgens schaaksterkte. De laagste groep zijn schakers die geen kennis hebben van het spel. Tijdens een oefenles op 22 september pijlen we naar de schaaksterkte om dan definitief met de lessen te starten op 29 september.”

Info: 0492 53 15 26, bart.deschepper2@telenet.be, www.wsle.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier