Wandelen met alpaca’s is hype in Otegem

Redactie KW

In deze tijden van quarantaine en pandemie trekken de mensen zich op aan elk lichtpuntje. Ook in Otegem snakken de mensen naar wat afleiding. De dagelijkse alpacawandeling lijkt de beslommeringen van de Otegemnaar er met succes te verzachten.

Voor Michiel Samyn (26) en Cheyenne Roose (23) had dit de drukste periode van het jaar moeten worden voor hun alpacabedrijf ‘James en Frenzie’. April was volgeboekt. Hun alpaca’s zijn fit en afgetraind. Maar net als zoveel andere bedrijven moest ook ‘James en Frenzie’ zijn volgestouwde agenda noodgedwongen wissen. Om hen dieren fit te houden, gaan Michiel en Cheyenne elke dag op wandeling.

“Alpaca’s zijn ontzettend schuw”, legt Cheyenne uit. “Als we hun training verwaarlozen, zullen ze over enkele maanden heel wat minder mensvriendelijk zijn. Daarom gaan we elke weekdag met enkele van onze vier alpaca’s op stap. In het weekend nemen we ze soms allemaal mee. Voor Ellie, het jongste dier, is dat nog een uitdaging. Voor James, de tamste van allemaal, is dat a piece of cake. Ons bedrijfje is ook naar hem vernoemd en verwijst eigenlijk naar ‘James en friends’.”

Vaste fans in bewoonde wereld

De wandeling duurt gemiddeld zo’n 3 à 4 uur. “En toch leggen we slechts 4 kilometer af”, lacht Cheyenne. “We kiezen iedere dag wel voor een andere route, maar moeten dan natuurlijk wel opnieuw naar huis, langs de bewoonde wereld. Ondertussen hebben we dus ook al enkele vaste fans die ons elke dag staan op te wachten.” (lacht)

Wandelen met alpaca's is hype in Otegem

“Sommige voorbijgangers stoppen en vragen om een foto, of maken een babbeltje. Voor veel mensen breekt het de sleur van de quarantaine even. Iedereen houdt zich aan de afspraken en komt niet te dicht bij ons of bij de dieren. Daar zijn we uiteraard heel strikt in.”

Michiel en Cheyenne lijken deze dagen al wandelend reclame te maken, maar dat was niet de bedoeling, verzekert Cheyenne. “Het is mooi meegenomen, maar het is ons echt om de vorm van onze dieren te doen. Hopelijk kunnen we dan weer meteen aan de slag voor de huwelijksfeesten en fotoshoots die deze zomer gepland staan. We hebben trouwens geen t-shirts van het bedrijf aan als we de dieren uitlaten. De gelukkige reacties van de mensen op straat of vanuit hun raam zijn voor ons meer dan voldoende reden om onze wandelgewoonte voort te zetten.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier