Op vraag van het stadsbestuur van Tielt zal het Tieltse VTI zijn zogenaamd fablab ter beschikking stellen om gezichtsbeschermers of face shields te maken. "Met een lasercutter kunnen we die snel en efficiënt vervaardigen", zegt directeur Charlotte Strobbe. "Het Tieltse bedrijf Exolon Group schenkt de folie en de beschermers zelf zullen door de mensen van de directieraad en enkele leerkrachten geproduceerd worden."

De gezichtsbeschermers zullen uiteindelijk door de stad verder verdeeld worden en zijn voor mensen in de medische en zorgsector bedoeld.

Gezichtsbeschermers aanvragen kan via info@eerstelijnszonerits.be of 0471 41 91 08.

Het VTI van Tielt wil liefst 700 face shields maken., GF
Het VTI van Tielt wil liefst 700 face shields maken. © GF
Op vraag van het stadsbestuur van Tielt zal het Tieltse VTI zijn zogenaamd fablab ter beschikking stellen om gezichtsbeschermers of face shields te maken. "Met een lasercutter kunnen we die snel en efficiënt vervaardigen", zegt directeur Charlotte Strobbe. "Het Tieltse bedrijf Exolon Group schenkt de folie en de beschermers zelf zullen door de mensen van de directieraad en enkele leerkrachten geproduceerd worden."De gezichtsbeschermers zullen uiteindelijk door de stad verder verdeeld worden en zijn voor mensen in de medische en zorgsector bedoeld.