VTI in Waregem sluit haar rode neuzenactie feestelijk af: 1.924 euro ingezameld

© gf
Redactie KW

Met verschillende leuke acties konden de leerkrachten en leerlingen van het VTI in Waregem elkaar uitdagen en zo geld inzamelen voor een schooleigen rode neuzen goede doel. De teller stopte op een fraaie 1.924 euro.

Het thema van dit jaar ligt ons nauw aan het hart: het lichamelijk en mentaal welbevinden van jongeren.

“Het ingezamelde geld zullen we besteden aan de renovatie van de kapel, die wordt omgevormd tot een warm en sfeervol rustpunt”, aldus directeur Joachim Archie. “Leerlingen of klasgroepen kunnen er terecht om tot rust komen, samen te praten en te luisteren. Kortom een stilteplaats midden de drukte van de school die tijd en ruimte maar ook troost en hoop kan bieden op moeilijke momenten.”

Campus VTI is een STEM- school voor makers en bedenkers. De leerlingen van de derde graad houtbewerking en interieur nemen het ontwerp en de realisatie van het project grotendeels zelf in handen.

De vijfdejaars konden luisteren naar een getuigenis over psychisch welbevinden. Ze waren onder de indruk van de grote de impact die pesten kan hebben op het leven van een jonge man. Tegelijk was de boodschap hoopgevend. Hij benadrukte hoe hij uit een diep dal geholpen werd door de kracht van het praten en de steun van zijn vrienden.

In een eerste week, net voor de herfstvakantie, daagden de leerkrachten hun leerlingen uit om een hele dag vol te houden zonder gsm. Voor elke deelnemende klas sponsorde de school vijf euro. In heel wat klassen namen alle leerlingen deel in andere waren er enkele moedige leerlingen die helemaal alleen, tegen de stroom in, hun gsm wilden afgeven.

Over de middag waren er verschillende alternatieven voor het altijd aanwezige blauwe schermpje: ‘sacoche-werpen’, penaltytrappen, dj-set en creaoworkshop.

“Vorige week draaiden we de rollen om en daagden de leerlingen hun leerkrachten uit. In ruil voor een zelf gekozen geldbedrag deden ze een voorstel aan hun leerkracht”, aldus de directeur. “Er werden heel veel taarten gebakken voor de klas. Maar vooral de meest originele uitdagingen zorgden voor een onvergetelijke sfeer. Zo hadden we een leerkracht op rolschaatsen, een ander getooid in brandweerpak en zelfs in originele bruidsjurk. De godsdienstleerkracht kwam verkleed als Mozes naar school. Er was een duel nageltje klop met de leerkracht mechanica. De leerkracht wiskunde bracht zijn prijsduif mee en gaf les over de knepen van het duivenmelken. Een klas kreeg een live optreden van twee muzikale leerkrachten. Ook de directie kon de dans niet ontspringen en demonstreerde in een video hun bakkunsten in ware ABBA-stijl.”

“Even werden de gewone rollen doorbroken. Het was een buitengewone week, doorspekt met heel veel humor en hier en daar geniale gekheid. Ook op deze manier zetten we in op het fysiek en mentaal welbevinden. Het was eens schot in roos. Alle acties samen brachten in totaal 1.924 euro op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier