VT-Invest plant gemengd stadsproject in Assebroek

Stefan Vankerkhoven

Met het ondertekenen van de akte is de eerste stap gezet van een belangrijk stadsinbreidingsproject nabij hartje Brugge. VTI-Invest kocht de site van de WVI langs de Baron Ruzettelaan in Assebroek op.

Het terrein werd via een digitale procedure, georganiseerd door Covast, verkocht na twee druk gevolgde biedrondes. VT-Invest Group kon het terrein van 11.650 m2 aankopen. Momenteel is op de site een kantorencomplex gehuisvest van ca. 4.000 m2 waar de kantoren van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en Diensten Aan Huis (DAH) gevestigd zijn.

De onmiddellijke nabijheid van het historische centrum van Brugge, met uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en een vlotte ontsluiting naar de E40/E403 zijn troeven waar de ontwikkelaar aan de slag mee wil gaan. Het project bevat bovendien kwalitatieve parkelementen die de ontwikkelaars er willen verbouwen.

De site zal plaats bieden aan een ambitieus gemengd, levendig en duurzaam stadsproject. Er komt plaats voor wonen, werken en ontspannen, met veel aandacht voor publiek groen en doorwaadbaarheid voor de onmiddellijke omgeving.

Volus, projectontwikkelaar binnen VT-Invest Group, zal de handen in elkaar slaan met Urbanlink en een aantal andere partners, en in nauwe samenwerking met de Stad Brugge begin 2021 de eerste hand leggen aan een masterplan.

VT Invest Group is een familiale holdingvennootschap die diverse vastgoed ontwikkelings- en bouw gerelateerde productievennootschappen controleert. De groep realiseerde in 2019 een geconsolideerde jaaromzet van ca. 120 miljoen euro en stelt ca. 400 arbeiders en bedienden te werk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier