Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst moet collega uit zee redden

Archiefbeeld. © belga
Redactie KW

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) heeft zaterdagavond een collega uit de Noordzee moeten redden. Het slachtoffer belde zelf naar de schipper van de dienst toen hij niet meer op zijn catamaran (een soort zeilboot) geraakte. Dankzij een vuurpijl konden de redders hun collega lokaliseren.

De schipper van de Blankenbergse zeereddingsdienst kreeg zaterdagavond plots een telefoontje van een van zijn collega’s. Het slachtoffer maakte snel duidelijk dat hij in het water lag en niet meer tot bij zijn catamaran kon zwemmen. Op de catamaran zat enkel een vriend die zelf niet kan zeilen.

De VBZR vertrok amper vijf minuten later al met de Sterken Dries om de drenkeling te redden. Hun collega had aangegeven dat hij zich een kilometer voor de kust bevond. Uiteindelijk bereikten ze ongeveer drie kilometer uit de kust de catamaran.

De kameraad van het slachtoffer toonde de redders in welke richting hij de drenkeling het laatst had gezien. Plots zagen ze vanop de Sterken Dries ook een vuurpijl, waardoor ze het slachtoffer konden lokaliseren. Hij kon in prima gezondheid aan boord gehesen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier