Winterbreughel doet verlangen naar Breughelkermis: “Stoofvlees en straatzangers”

Breughelkermis staat garant voor authentiek volksvermaak, een voorsmaakje daarvan krijg je al geserveerd tijdens Winterbreughel. (foto CB)

Breughelkermis is nog verre toekomstmuziek, maar wie niet zo lang kan of wil wachten, kan al op zondag 24 februari de ongedwongen sfeer van het volkse kermisgebeuren opsnuiven. Dan organiseert het Breughelcomité in zaal Myra voor de eerste keer Winterbreughel met een feestmaaltijd, een wagenspel, straatzangers en volksspelen.

“Deze tijd van het jaar is traditioneel een kalme periode, waarin er weinig te doen valt. Omdat extra financiële slagkracht voor onze 52ste Breughelkermis welgekomen is, organiseren we zondag voor het eerst Winterbreughel”, zegt voorzitter Tom Legley van het kermiscomité.

Op het feestprogramma staan alvast een aantal beproefde Breugheliaanse kermisingrediënten. “Om 10.30 uur serveren we onze eigen picon. Het klaarmaken van de picon is een taak die ik plichtsbewust op mij genomen heb. Om 11 uur vindt op het podium het wagenspel plaats. De vertrouwde acteurs, die elke Breughelkermis opnieuw het wagenspel opvoeren, brengen dan een origineel toneelstuk. Aansluitend is er een optreden van de Rekkemse Straatzangers.”

Volksspelen

Vervolgens kan iedereen aan tafel schuiven om te proeven van huisbereid stoofvlees met frietjes. “Met de nadruk op huisbereid, want we maken alles klaar in eigen beheer. We mogen al meer dan 200 eters noteren, wat van dit evenement nu al een groot succes maakt”, aldus de voorzitter.

De deelnameprijs aan Winterbreughel (inclusief aperitief, toneelspel, straatzangers en maaltijd) bedraagt 30 euro, kinderen tot 12 jaar betalen slechts 15 euro. Als animatie voor de kinderen zijn er allerlei volksspelen voorzien. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden van het Breughelcomité, bakkerij Cottenie, dagbladhandel Albert en de Mediafabriek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier