Wim Willaert komt Zotte Maandag vieren in Pittem

Deken Hans en zijn vrouw Hilde verheugen zich al op het gezelschap van Wim Willaert. © JG
Redactie KW

Op maandag 15 juli zal Pittem weer op zijn kop staan tijdens de jaarlijkse feestdag van Zotte Maandag. Ook dit jaar zal een bekende Vlaming van de partij zijn en tijdens de kick off op vrijdagavond 19 april werd bekendgemaakt dat rasechte West-Vlaming Wim Willaert zijn opwachting zal maken.

Met de kick off van Zotte Maandag op vrijdagavond 19 april werd de aanloop naar de Pittemse hoogdag op 15 juli en de hiermee verbonden Sint-Godelievekermis officieel op gang geschoten. 150 leden van lokale verenigingen en buurtcomités waren van de partij voor de voorstelling van het programma, dat door burgemeester Denis Fraeyman werd uit de doeken gedaan. Hierbij had hij enkele praktische mededelingen. Zo zal het, na heel wat klachten van de horeca en langswonenden, vanaf dit jaar tijdens de feeststoet verboden zijn om confetti te gooien. De gemeente wil hiermee de feesten ook milieuvriendelijker maken. Ook dit jaar zal er een no-glass principe toegepast worden van maandagnamiddag 14 uur tot dinsdagmorgen 8 uur. Net zoals overal is ook in Pittem het gebruik van wegwerpbekers voortaan verboden en moeten deze vervangen worden door herbruikbare bekers. De gemeente zat hiervoor reeds samen met de horeca en heeft ook een subsidie ingevoerd voor verenigingen of buurtcomités die deze willen huren of hierin willen investeren.

Gastvedette

Voor wat de jaarmarkt tijdens Zotte Maandag betreft gaat de gemeente voor het tweede jaar op rij een samenwerking aan met vzw Ambulante Zelfstandigen. Door de concurrentie met de jaarmarkt in Roeselare viel de opkomst van de marktkramers vorig jaar wat tegen, maar dit jaar hoopt de gemeente op een grotere opkomst. Uiteraard geen Zotte Maandag zonder gastvedette. Tijdens de week voor de kick off werden hier tips over gegeven: met foto’s van de zee, wolken, Julius Caeser, een accordeon en zwaantjes hadden heel wat mensen het bij het rechte eind en kwamen uit bij Wim Willaert. Deken Hans Vandewalle en zijn vrouw Hilde waren alleszins opgetogen om tijdens de Pittemse feestdag vergezeld te zijn door deze rasechte West-Vlaming. Voor hen was het belangrijk dat het iemand was die leute kan maken, die meedoet met de feeststoet, die zich kan laten geen en zich thuis voelt in Pittem en niet voortdurend op zijn horloge kijkt. Met Wim Willaert zal dit allicht wel lukken. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier