Weekendkaarten voor Garnaalkrokettenfestival in Oostende uitverkocht in… amper 7 minuten: “Dit is echt indrukwekkend”

Het Garnaalkrokettenfestival vindt plaats op 5, 6 en 7 oktober. © Nick Decombel Fotografie
Redactie KW

Het mythische Garnaalkrokettenfestival in Oostende is volledig uitverkocht op zaterdag en zondag, amper 7 minuten nadat de tickets beschikbaar waren. Op 5, 6 en 7 oktober nemen er twaalf restaurants deel aan de wedstrijd om de beste garnaalkroket van Oostende te maken. Tickets voor maandag zijn nog beschikbaar. Een professionele jury en publieksjury kiezen uiteindelijk in de Wellington Hippodroom wie een jaar lang de titel van Beste Garnaalkroket mag dragen.

Voor deze vierde editie van het Garnaalkrokettenfestival gaan alle 6.800 tickets in een mum van tijd over de toonbank. Op donderdag 13 juni was er een exclusieve voorverkoop van de eerste duizend tickets. De online verkoop ging van start op vrijdag 14 juni om 8 uur. In een recordtijd werden alle resterende tickets van zaterdag 5 en zondag 6 oktober aangekocht in 7 minuten, tickets voor maandag 7 oktober zijn nog beschikbaar. De bezoekers komen straks uit heel het land afgezakt naar Oostende en zelfs internationaal gingen er tickets de deur uit.

Burgemeester Bart Tommelein is zeer tevreden. “Deze belangstelling is echt indrukwekkend. De garnaalkroket brengt alles van Oostende samen: de visserij, culinaire expertise, nostalgie, genieten en samenzijn. We zijn bijzonder trots dat het festival zo goed scoort bij de Oostendenaars, met 34 procent van alle ticketkopers uit Oostende. We zien daarnaast mensen uit heel Vlaanderen en zelfs daarbuiten die onze Oostendse garnaalkroketten willen proeven.”

Nog enkele tickets beschikbaar

De weekendkaarten zijn uitverkocht. Tickets voor maandag 7 oktober zijn wel nog beschikbaar.
De weekendkaarten zijn uitverkocht. Tickets voor maandag 7 oktober zijn wel nog beschikbaar. © GF

Tickets voor maandag 7 oktober zijn nog beschikbaar. Wie geen tickets kon bemachtigen voor het weekend van het festival kan wel nog enkele andere opties proberen. Zo is er op vrijdag 4 oktober ook nog de exclusieve Nacht van de Garnaalkroket, waar nieuwe Grootmeesters toetreden tot de ‘Orde van de Oostendse Garnaalkroket’. Tickets kosten 159 euro (exclusief btw) en zijn inclusief alle garnaalkroketten, drank en een spetterend optreden. Meer informatie over de deelnemende hotels en de Nacht op garnaalkrokettenfestival.be.

Peter Craeymeersch, algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw: “Dit festival is een perfect uithangbord voor Oostende. We zijn dan ook heel trots dat onze acties internationaal en nationaal op extreem veel interesse kunnen rekenen. Voor snelle beslissers zijn er nog enkele tickets beschikbaar voor het festivalweekend bij Oostendse hotels. Het festival afsluiten met een overnachting aan zee maakt de beleving helemaal compleet. En laat ons eerlijk zijn, een lekkere garnaalkroket eet je eigenlijk het hele jaar door in Oostende.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier