Vierde editie van Koffie & Co op zondag 16 juni: “Met gratis suikerspin en draaimolen”

We zien v.l.n.r. burgemeester Dominique Cool, Hans Vandeputte (Pater Pitte), schepen Jean-Marie Callewaert, Saskia Candry (Team Ontspannen), An Demey ('t Bakatelier), Jo Lottegier (Dienst Ontspannen), Wim Van Hecke ('t Bakatelier), schepen Peter Vantomme, schepen Heidi Coppenolle en schepen Laurent Hoornaert. (Foto TOGH) © TOM GHEERAERT
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Het Vijverpark wordt op zondag 16 juni opnieuw het walhalla voor koffieliefhebbers voor de vierde editie van Koffie & Co. Naast enkele vaste waarden zoals de koffiebieren van Pater Pitte en het straattheater van Kartje Kilo kun je dit jaar ook weer heel wat nieuwigheden ontdekken, van de chai lattes van Bistro A Point tot de vier verschillende verwenkoffies van het Bakelandtcomité.

Het gratis koffiefestival Koffie & Co is op zondag 16 juni aan zijn vierde editie toe. Tal van lokale handelaars brengen hun koffie of een product afgeleid van koffie: ijs, pralines, bier, koffietassen, koffiedemonstraties, Irish coffees…

Nieuwigheden

“Nieuw dit jaar zijn de verschillende chai lattes en de tiramisu van Bistro A Point, mokka-ijs van Bakkerij Bryon , Picoffie van Salon Picon, koffiecoctails van Surprice en Bistro De Koornbloem die uitpakt met ijskofie”, geeft schepen van Toerisme Laurent Hoornaert een overzicht van de nieuwigheden. “Het Bakelandtcomité maakt vier verschillende verwenkoffies. Daarnaast komt Matubu uit Brugge met een serieus aanbod aan verschillende koffie- en theesmaken. Ook de gevestigde waarden zoals Pater Pitte die een nieuw biertje lanceert met koffiesmaak, De Koffiemakers met dé koffietrots van Langemark, het sublieme koffiegebak van ’t Bakatelier en La Thé met een verrassend koffie- en thee-aanbod, zijn terug te vinden op de koffiemarkt.”

Kartje Kilo

In totaal tekenen er zestien standhouders present. Daarnaast is er ook animatie. “De Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia van Langemark zal alles feestelijk inkleuren in het bijzijn van de Belleman”, vervolgt Hoornaert. “Ook het straattheaterduo Kartje Kilo is opnieuw van de partij met Radio Mano Sport, bekend van Iedereen Beroemd. Voor de kleinsten is er gratis suikerspin, glittertattoos en een draaimolen met koffietassen.”

t Bakatelier

An Demey (34) en Wim Van Hecke (38) van ’t Bakatelier staan voor de tweede keer op Koffie & Co. “We zijn ermee gestart tijdens corona”, vertelt An. “Bakken heb ik altijd graag gedaan en heb vier jaar avondschool gevolgd. Het gebeurde wel dat ik eens iets bakte voor vrienden of collega, maar dat werd steeds meer. Plots maakte ik ook een dessertbuffet voor mijn buurman en werden er kaartjes gevraagd. Op dat moment besloot ik de stap te zetten en een btw-nummer aan te vragen.”

“Vorig jaar deden we ook mee aan het koffiefestival en dat is heel goed meegevallen. Dit jaar behouden we hetzelfde concept en presenteren opnieuw een dessertbuffet, maar er zal meer beleving zijn want ter plekke zullen we nu ook pannenkoekjes en wafels bakken”, besluit Wim.

Koffie en Co vindt plaats op zondag 16 juni van 13 uur tot 17 uur in het Vijverpark in Langemark. Om 14 uur is er een officiële opening van het festival. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier