Vier studenten organiseren wandeling in De Vleugels

Op de foto herkennen we de studenten die instaan voor de organisatie van de wandeltocht, vlnr Elias Van Landeghem, Bouwe Vlaeminck, Nick Weyne en Wannes Salomé. (foto ACK)
Redactie KW

Vier studenten Sport & Bewegen van Howest bundelen de krachten met De Vleugels Klerken, een voorziening voor mensen met een beperking. Zo wordt op woensdagnamiddag 27 maart van 13 tot 18 uur een wandeling op het domein van De Vleugels georganiseerd.

De wandeling wordt georganiseerd door Elias Van Landeghem, Bouwe Vlaeminck, Nick Weyne en Wannes Salomé, die op de dag zelf hulp krijgen van vrijwilligers en eerstejaars.

“Doorheen het parcours staan standjes met randanimatie, de hele wandeling staat in het teken van Pasen, verschillende decoraties maken de wandeling extra gezellig, in de grote zaal kan men pannenkoeken, versnaperingen en een drankje krijgen en wordt er muziek gespeeld; in diezelfde zaal zijn de start en de aankomst van de wandeling”, aldus Bouwe Vlaeminck.

“Het is een laagdrempelige wandeling, die openstaat voor iedereen, met verrassingen onderweg, zoals wandelen bij de dieren. Er is ook een gratis actieprijs met één winnaar: gewoon gratis je naam opschrijven om deel te nemen”, vult Wannes Salomé aan.

“Rond 18 uur beginnen we het parcours af te breken, maar dan is er nog altijd ruim de tijd om in de Grote Zaal gezellig samen te zijn”, zegt Elias Landeghem. “Dat kan tot rond 21 uur.”

Ontdek het domein

“De bedoeling van de wandeling is vooral de externen die hier bij Heuvelzicht naar school gaan ook eens de kans te bieden om op het domein mee te doen met een activiteit”, geeft Nick Weyne nog mee. “Maar ook de buren en allen die willen kennismaken met het domein én elkaar zijn natuurlijk welkom. Trouwens, het is voor de begeleiders leuk om zelf eens te kunnen deelnemen aan iets op het domein zonder dat ze het zelf moeten organiseren.”

Deelname is gratis en de start is vrij vanaf 13 uur. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier