Leerkrachten en ouders openen zomerbar ‘t Peirekot in Ledegem: “Met hinderniskasteel voor jong en oud”

Zittend herkennen we Geert Devoldere, Annelies Vanderbeke en Jessica Bettens. Staand zien we Charlotte Beernaert, Tine Bostyn, Evelien Debals, Debby Cornette, Iene Dejaegher, Ismene Saelens en Mauro Mestdagh. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni openen de leden van het oudercomité en de leerkrachten van de vrije basisschool De Peereboom voor de tweede keer hun zomerbar ‘t Peirekot. Een heel weekend lang valt er heel wat te beleven in de omgeving van de school.

De leerkrachten en het oudercomité van de vrije basisschool De Peereboom slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van een zomerbar. Met ‘t Peirekot palmen ze zowel op vrijdagavond als op zaterdag de speelplaats van de school langs de Hugo Verriestaan in. Het evenement werd vorig jaar een eerste keer georganiseerd en werd een succes. “Twee dagen lang organiseren we in ‘t Peirekot leuke activiteiten”, aldus Annelies Vanderbeke van het oudercomité.

Op vrijdagavond opent de zomerbar de deuren. Wie een hongertje heeft, kan er genieten van hamburgers of worsten op de barbecue. Wie graag zingt kan volop meezingen met hits uit zowel de hedendaagse hitlijsten, maar ook nummers uit vervlogen muziektijden passeren de revue. “We zetten ook een hinderniskasteel op waar zowel jong als oud zich kan uitleven.”

Tien opdrachten

Op zaterdagmiddag organiseren de leerkrachten en de ouders ‘Teamcamp’, waarbij meerdere teams van telkens vier personen telkens tegen elkaar strijden om de eerste plaats. Er staan in totaal tien opdrachten op het programma. Wie vragen heeft over het evenement Teamcamp kan die stellen via het emailadres ocpeereboom@gmail.com. De prijzen worden om 18.30 uur uitgereikt. Daarna is het de beurt aan de folkgroep ‘Gravel Unit’. Zij brengen een mix van traditionele en zelfgeschreven nummers en covers. “Het wordt een muzikale wereldreis. Gravel Unit staat voor een feestelijk optreden met ruimte voor integer genieten en voetstampende uitbundigheid”, klinkt het overtuigd.

Rode Duivels

Na die muzikale trip gaat alle aandacht naar de belangrijke wedstrijd van de Rode Duivels op het EK tegen Roemenië. Die wedstrijd kan men nabij de zomerbar volgen op groot scherm. “Hopelijk kunnen we met velen de Rode Duivels naar de overwinning roepen.” (Bert Feys)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier