Familie Bonneure pakt uit met zomerbar ’t Hof van Verademing in Snellegem: “Kom verpozen tussen fruitbomen”

Sara Hoppe, Steve Bonneure, Valérie Pauwels en Gino Bonneure bedienen je met de glimlach. © gf
Redactie KW

Nog tot 30 september kun je in de Bosweg 45 in Snellegem verpozen in zomerbar ’t Hof van Verademing. De zomerbar, met bijhorende foodtruck, staat opgesteld in de voortuin van Steve Bonneure (47) en Sara Hoppe (46). Het is een echte familiezaak want ook (schoon)ouders Gino Bonneure (69) en Valérie Pauwels (52) bedienen je er met de glimlach.

Het koppel runt de zomerbar samen met Steves vader Gino en diens echtgenote Valérie Pauwels. “Het is inderdaad een echte familiezaak”, lacht Valérie. “Ik ging eigenlijk geen horeca meer doen maar mijn schoondochter Sara heeft me overtuigd.”

Horeca-ervaring

Valérie runde jarenlang restaurant Pallieter in Damme en baatte daarna samen met echtgenoot Gino de B&B en manege Quarterhouse in Moerkerke uit. Ze werkt nu nog wel mee in het verhuisbedrijf van haar echtgenoot. Steve werkt doorheen het jaar als zelfstandig schrijnwerker, terwijl Sara op een notariaat werkt.

“De locatie is ideaal want hier, vlak bij Beisbroek, liggen heel wat populaire fietsroutes en er kwamen ook al veel buurtbewoners langs”, legt Valérie uit. “De mensen kunnen rustig verpozen tussen de fruitbomen. Door de soms grillige Belgische zomers hebben we een grote stretchtent geplaatst. Op de kaart staan heel wat biertjes, wijnen en aperitiefdranken. En uiteraard zijn er ook hapjes met met onder meer bitterballetjes, kippenboutjes, minitaco’s, patatas bravas of een broodje pulled pork.”

Feestjes

Die hapjes worden geserveerd vanuit een foodtruck in de vorm van een omgebouwde retro Citroën bestelwagen. “We hebben trouwens het plan opgevat om ook los van de zomerbar, doorheen het jaar dus, met deze foodtruck naar feestjes voor verenigingen of bij mensen thuis te trekken. En zo ben ik toch weer volop in de horeca terechtgekomen.” (lacht)