Tweede mooie Butterblommetocht komt eraan in Alveringem

Een sfeerbeeld van wandelclub De IJzerstappers in actie. © GF
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Op zaterdag 4 mei organiseert wandelclub De IJzerstappers een nieuwe editie van haar Butterblommetocht waarbij Alveringem, dat de Butterblomme van de Westhoek wordt genoemd, als uitvalsbasis dient.

Wandelclub De IJzerstappers is eind 2019 opgericht door een achttal mensen uit Alveringem, Lo-Reninge en Vleteren. Er was nog geen club in de streek en het doel van de vereniging was en is nog altijd het cultiveren van de wandelsport bij iedereen. De IJzerstappers organiseren iedere maand een ledenwandeling, maar hun Butterblommetocht op zaterdag 4 mei is voor iedereen toegankelijk. Vorig jaar fungeerde gemeenschapszaal De Kwelle als start- en aankomstplek, dit jaar koos het bestuur voor feestlocatie Petrus in de Oerenstraat. Voor de eerste editie op 6 mei 2023 was er met 1.015 wandelaars in elk geval gigantisch veel belangstelling.

Lampernisse

“Waar vorig jaar de grootste afstanden richting Pollinkhove trokken, opteren we dit jaar voor het stiltedorp Lampernisse”, zegt bestuurslid Ignace Destorme uit Alveringem die tweeënhalf jaar geleden de vereniging versterkte en sindsdien een grote bijdrage levert bij het uittekenen van nieuwe wandeltrajecten. “De andere en telkens opnieuw verrassende wandelingrediënten blijven ongewijzigd. Zo is er de ongerepte natuur langs de boorden van de Lovaart, het idyllische minidorpje Oeren, de landelijke en desolate rust rond de Zavelhoek, de mooie stille buurtwegen van het Pannendorp en dit jaar voor het eerst dus ook de komgronden rond Lampernisse. De tochten staan open voor iedereen en je kan 5, 8, 12, 16 of 23 kilometer wandelen. De afstanden zijn desgewenst ook onderling combineerbaar. De lus van 5 kilometer is kinderwagen- en rolstoelvriendelijk. Inschrijven kan bij Petrus aan de Oerenstraat 13 in Alveringem tussen 7 en 15 uur. Leden van Wandelsport Vlaanderen betalen 1,50 euro, niet-leden 3 euro en onder de 12 jaar is deelname gratis.”

Oproep

Ignace doet meteen nog een oproep naar nieuwe leden voor de vereniging. “Voor 20 euro word je lid. Naast een lidkaart ontvang je ook een mutualiteitsattest waarmee een groot deel van het lidgeld gerecupereerd wordt. Leden genieten van diverse voordelen bij Wandelsport Vlaanderen en zijn een jaar lang verzekerd voor alle wandelactiviteiten, zelfs tijdens wandelingen die ze los van de vereniging maken.”

Info via ijzerstappers@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier