Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit bij Noordzee Vliegclub

Noordzee Vliegclub beschikt nu over drie Robin-vliegtuigen. © Foto Noordzee Vliegclub
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

De Oostendse Noordzee Vliegclub heeft twee nieuwe Robin-vliegtuigen aangekocht. De club beschikt nu over drie dezelfde toestellen, wat grote voordelen oplevert voor de 110 vliegende leden van de club. “Het is een forse investering, maar de toestellen zullen nu ook beter renderen omdat iedereen er mee kan vliegen”, vertelt voorzitter Marc Meyns.

Tot voor kort omvatte de vloot van de Noordzee Vliegclub één Robin-vliegtuig (de OO-NZV), twee Sonaca’s en één Cessna. Nu hebben de Sonaca’s en Cessna plaats gemaakt voor twee Robin-toestellen. De OO-SKU werd begin april bij de Vliegclub geleverd, terwijl de OO-SKV op 7 mei aan de vloot werd toegevoegd. Hiermee voltooit de vliegclub haar vlootvernieuwingstraject en beschikt ze nu over drie uniforme vliegtuigen.

“Deze beslissing brengt tal van voordelen met zich mee voor zowel de Noordzee Vliegclub als haar leden”, vertelt voorzitter Marc Meyns. “Als je drie gelijke vliegtuigen hebt, dan kan gelijk welke piloot met gelijk welk vliegtuig vliegen. Niet elke piloot kan immers met elk vliegtuig vliegen. Als je maar met één toestel kan vliegen, dan moet je al geluk hebben dat deze ook beschikbaar is.”

Vierpersoons

Er werd bewust gekozen voor zogenaamde vierpersoonstoestellen. “Er zijn veel clubs die opleidingen geven met tweezitters, met het nadeel dat eenmaal je een licentie hebt, je nog een bijkomend examen moet afleggen. Onze piloten zijn het al gewoon om met een vierpersoonstoestel te vliegen. Een bijkomend voordeel is dat er altijd een tweede leerling kan meevliegen op de achterste zetels en zo al kan bijleren door mee te volgen.”

Met de vernieuwde vloot zal de Noordzee Vliegclub ook rondvluchten aanbieden, een unieke kans om eens boven de regio te vliegen. Bovendien organiseert de club op zaterdag 15 juni een infodag voor personen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een opleiding tot privaat piloot. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier