Wendy Van Wanten en Luc Caals zullen weer eerste maatjes proeven in Oostende

Het maatjesfestival werd vandaag voorgesteld op ’t Hazegras, door voorzitter Glenn Dangreau, Ronny Calemyn, Daniël Lisabeth, Brian Lauwereins en schepen Maxim Donck (N-VA). © FROS
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Het maatjesseizoen gaat dit jaar voor de 47ste keer van start in Oostende. Van 14 tot en met 18 juni vindt weer het Maatjesfestival plaats. Er is heel wat animatie en optredens.

Op 14 juni worden de eerste maatjes aan wal gebracht en geproefd op het Vissersplein. Op 16, 17 en 18 juni volgt het driedaags Maatjes- & Muziekfestival.

Op het Vissersplein

Op 14 juni, vanaf 10 uur, brengt een vissersloep, de Crangon van reder Willy Versluys, het eerste vaatje maatjes binnen aan de Visserskaai. Naast ‘meter’ Wendy Van Wanten en ‘peter’ Luc Caals, zullen veel sponsors, Vlaamse parlementsleden, plaatselijke politici en sponsors aan boord gaan. Ook Vincent Van Quickenborne zal er zijn, samen met de ambassadeur van Nederland, Pieter Jan Kleiweg de Zwaan.

Na de aankomst aan de Visserskaai wordt het vaatje in stoet naar het Vissersplein gebracht, waar je de maatjes zal kunnen proeven.

In de voormiddag zijn er optredens van Stoffel en Make Covers. De hele dag is er live uitzending van Radio Melinda. Om 15 uur volgt een optreden van de Belgische Shadows uit Oostende, The Silhouets.

Drie dagen Muziekfestival

Op vrijdag 16 juni gaat de Maatjeshappening verder met optredens van Nico Steen en Phil Lesley (evergreens en Elvis) en Michael Angelo. Om 20 uur wordt de Gerard Award uitgereikt aan vzw Klein Verhaal, die films over Oostende en zijn wijkbewoners heeft gerealiseerd. De trofee wordt symbolisch uitgereikt aan acteur Sam Lowyck (gekend van o.a. Onder Vuur).

Zaterdag 17 juni begint de shownamiddag al om 12 uur met optredens van David Decoene, Work In Progress, Kurt Doornaert en vanaf 20 uur staat Will Andis op het podium. Op zondagmiddag wordt het festival afgesloten met een optreden van Wolfman Jack en een dansfeest met dj Savas. (FRO)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier