Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas”

Raychel, Cindy, Nico en Lennert voor de nieuwe vakantiewoning. © API
Anton Peene Reporter

Cindy Dewaele en Nico Hoste verhuren vanaf komend weekend een vakantiewoning in de Zonnebekestraat, vlakbij hun woning in Sint-Juliaan. In vakantiewoning ’t Goe Humeur kan je met 12 personen genieten van het prachtige uitzicht en de rust tussen de koeien.

Cindy Dewaele (38) en Nico Hoste (40) wonen met hun twee kinderen Raychel (14) en Lennert (12) in Sint-Juliaan. “Ik ben van Beveren-aan-den-IJzer afkomstig en kom uit een landbouwersfamilie”, vertelt Cindy. “Nu wonen we op de ouderlijke hoeve van Nico. We baten een gemengd landbouwbedrijf uit, met zowel melkvee en varkens als akkerbouw. Een drietal jaar geleden namen we even verderop een ander landbouwbedrijf over en daar was een woning bij die niet langer bewoond was. We dachten na welke bestemming we deze woning konden geven: het huis verhuren of een vakantiewoning uitbaten waren de meest voor de hand liggende opties.”

Het werd uiteindelijk de optie vakantiewoning. “We houden van sociaal contact en als we overdag tegen de koeien praten, zeggen die niet veel terug”, lacht Cindy. “In de week zijn we hier vaak aan het werk, waardoor we hoofdzakelijk mikken op de verhuur tijdens de weekends van vrijdag 16 uur tot zondag 16 uur. Op aanvraag zijn andere formules ook mogelijk. We geven de gasten een code om de poort binnen te rijden, maar we kunnen ook even ter plaatse komen voor een woordje uitleg.”

Gezinsproject

De renovatie van de woning deden ze zoveel mogelijk zelf. “We deden een beroep op een binnenhuisarchitect en een viertal stielmannen. Ook de kinderen hielpen af en toe mee, waardoor je het gerust een gezinsproject mag noemen. De naam was een plotse ingeving. Dit huis bestaat al meer dan 100 jaar en heette vroeger de Heerlykheid van Dentergem. We wilden een positieve naam, waar je welgezind van wordt. Uiteindelijk kwamen we uit bij ’t Goe Humeur. Het bestond nog niet en vrienden en familie vonden dat het paste bij ons. In het logo verwerkten we het huis en de bomen die errond staan.”

Het is een vakantiewoning in landelijke stijl met een mooie en ruime tuin en overdekt terras. “De tuin is omheind en het terras heeft een lounge en terrasverwarmer. Daar willen we ook nog een bar creëren. In de zomer kan je hier barbecueën. Binnen hebben we nog een nieuwe schouw geplaatst, waardoor het hier ook in de winter heel gezellig kan zijn. De keuken is volledig uitgerust. Je kan bijvoorbeeld drinken uit onze gepersonaliseerde glazen. Er is verder nog een kelder, met extra frigo.”

Foto’s van koeien

De woning telt vijf slaapkamers en vier badkamers met ligbad of inloopdouche. “Er is een kamer met vier bedden en een bovenverdiep. Alle kamers hebben enkele matrassen. Ze zijn vernoemd naar een gewas dat wij telen: maïs, aardappelen, spruiten, courgette en tarwe. Bloemkolen doen we ook, maar een bloemkoolkamer hebben we niet”, lacht Nico. “In elke kamer hangt een mooi fotokader met het desbetreffende gewas en in de gang hangen er foto’s van de koeien. Met onze vakantiewoning willen we de gasten dichter bij onze prachtige boerenstiel brengen. Bovendien zitten we in een prachtige streek. Je kan hier veel kanten uit, met een wijndomein even verderop in de straat en de vele oorlogsmonumenten zijn vlakbij. Bovendien kan je van hieruit mooie fiets- en wandeltochten doen. We voorzien nog een afgesloten fietsenstalling.”

Ook de kinderen komen hier zeker aan hun trekken. “Families met kinderen zijn een van onze doelgroepen. Zo hebben de kleinsten een speelplein ter beschikking, zijn er gocarts en is er op de benedenverdieping een speelruimte met televisie, voetbaltafel en pingpongtafel.”

De prijs bedraagt ongeveer 1.000 euro per weekend. “In het hoogseizoen, van april tot en met september, is het iets meer dan in het laagseizoen. De schoonmaak is inbegrepen en de bedden zijn opgemaakt. Badlinnen voorzien we niet. We vragen wel om de woning proper achter te laten.” Intussen stromen de eerste reservaties binnen. “In de zomer deden we een opening voor vrienden en familie. We zijn al tien opeenvolgende weekends volboekt en hopen dat die trend blijft aanhouden. Het was wel spannend om dit nieuw avontuur te starten, maar we zijn tevreden met het eindresultaat. We kregen ook enkele nuttige tips van Westtoer.”

Vakantiewoning ’t Goe Humeur in de Zonnebekestraat 102 in Langemark-Poelkapelle. Reserveren kan via Airbnb, www.tgoehumeur.be of info@tgoehumeur.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier