Op safari aan onze kust

© Westtoer
Redactie KW

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de fiets of te voet. Een echte Kust-Ranger neemt je gedurende circa twee tot drie uur mee op sleeptouw langs verborgen natuurparels waar je op zoek gaat naar enkele opmerkelijke dieren en planten.

Er zijn 48 safari’s gepland tussen 3 juli en 25 augustus: Elke woensdag vanuit de Uitkerkse Polder (Blankenberge), elke donderdag vanuit Kinderboerderij De Lens-polder (Nieuwpoort), elke vrijdag vanuit Duinpanne (De Panne), elke zaterdag vanuit Atlantikwall Raversyde (Oostende) en elke zondag vanuit het Duinenhuis Koksijde (Koksijde) en het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist).

Maak kans op een leuke prijs

De safaritochten zijn helemaal gratis, met uitzondering van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist en De Lens-polder in Nieuwpoort (max. 5 euro p.p.). Als toemaatje kunnen deelnemers aan een van de kustsafari’s een leuke prijs winnen: een etentje met zeezicht, een inspirerend fotoboek of een pocketgids over de zee.

De Kustsafari is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer en de

hierboven genoemde bezoekerscentra.

Inschrijven voor de kustsafari(’s): www.dekust.be

Lees meer over: