Ook deze zomer toegankelijke stranden in Oostende dankzij strandpaden strandrolstoelen

Schepen Hina Bhatti en twee jobstudenten van Zon, Zee, Zorgeloos stellen de betonnen strandpaden voor, die mensen met een beperking moeten toelaten om tot aan de zee te gaan. © gf
Hannes Hosten

Met betonnen strandpaden vanaf de dijk tot aan de vloedlijn maakt Stad Oostende de stranden toegankelijk voor iedereen. Op die manier kunnen ook mensen met een beperking tijdens de zomermaanden volop genieten van het strand en het zeewater.

Op vier locaties loopt er een betonpad naar zee. Je vindt deze paden ter hoogte van de Diksmuidestraat, de Parijsstraat, het Klein Strand en het Sportstrand (het strand in de buurt van de Surfclub).

Stad Oostende wil het strand toegankelijk maken voor mensen die minder goed ter been zijn. Op die manier kan iedereen met een rolstoel of kinderwagen probleemloos op het strand raken.

Zon, Zee, Zorgeloos

Bij de Diksmuidestraat is er bovendien ‘Zon, Zee, Zorgeloos’. Je kan er gratis strandrolstoelen lenen en er is aangepast sanitair. ‘Zon, Zee, Zorgeloos’ is tijdens de zomervakantie elke dag geopend van 10.30 tot 18.30 uur.

Reserveren kan via het gsm-nummer 0491 50 54 33 of online op www.oostende.be/reservatie-materiaal-zon-zee-zorgeloos. Je vraagt minstens 24 uur op voorhand het gewenste materiaal aan. Uit de feedback van gebruikers blijkt dat deze dienstverlening goed aanslaat.

Strandbeleving voor iedereen

“We hebben al hard ingezet op de toegankelijkheid van het strand. Tijdens de zomermaanden ligt er inmiddels op vier locaties een betonnen pad en ook Zon, Zee, Zorgeloos is uitgegroeid tot een vaste waarde in onze stad aan zee.”

“We ontvangen hartverwarmende reacties op beide initiatieven. We streven naar een strandbeleving waar iedereen van kan genieten!”, zegt schepen van Burgerzaken en Toegankelijkheid Hina Bhatti (Open VLD).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier