Onthaasten op de Vijverhoeve in hartje Ichtegem

De Vijverhoeve is een plek om tot rust te komen. © Coghe
Redactie KW

In hartje Ichtegem vind je kinder- en zorgboerderij ‘De Vijverhoeve’. Hier bouwen Tatiana Rogge (45) en Johan Dobbelaere (49) samen met Tatiana’s dochters Lynn (20), Lara (17) en Lisa (24) Cooleman aan een plek om tot rust te komen voor ieder die daar nood aan heeft.

“Het begon allemaal vier jaar geleden”, vertelt Tatiana. “We zochten een weide voor ons paard en kwamen toevallig hier terecht. We begonnen de gebouwen wat op te frissen en het gezellig te maken, er kwamen geitjes, konijnen en kippen bij, er is een moestuin en we vonden het jammer dat we dat niet met anderen konden delen.” Tatiana is werkzaam in de zorg en is via haar job maar al te goed vertrouwd met zorgnoden en -behoeften. En zo groeide het idee om themadagen en kleinschalige kampjes te organiseren voor zowel kinderen als volwassenen die even uit de ratrace van onze prestatiemaatschappij willen stappen.

Door de samenwerking met Steunpunt Groene Zorg kunnen zij ook de nodige omkadering bieden aan bijvoorbeeld jongeren voor wie de vijfdaagse schoolweek nét te veel is. Het hele jaar door kunnen zorggasten/hulpboeren komen helpen met alles op en rond de boerderij. Dagelijkse taken worden afgewisseld met ontspanning en andere activiteiten, allemaal op maat en tempo van de hulpboer. In de korte vakanties worden dagkampjes voor kinderen van 3 tot 14 jaar georganiseerd, in de zomervakantie zijn er weekkampen per leeftijdscategorie voorzien. “Er zijn hier weinig verplichtingen,” geeft Tatiana mee, “maar we merken dat die vrijblijvendheid een van de grote troeven is.” Ook scholen en woonzorgcentra weten de Vijverhoeve ondertussen te vinden. “Oudere mensen vinden het rustgevend om eens tussen de dieren te vertoeven,” weet Lynn, “en voor de kinderen is het in veel gevallen ook een hele ontdekking.”

De Vijverhoeve is gelegen in de Rubenslaan in Ichtegem, recht over huisnummer 31. (ED)

Alle info vind je via: de-vijverhoeve.webnode.be of devijverhoeve@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier