Dieter Missiaen woont samen met zijn vrouw, cabaretier Els Degryse, en hun twee kinderen in Assebroek. Samen hebben ze Compagnie Krak opgericht. Hun roots liggen bij het circus en straattheater, maar ze blijven zich verder ontwikkelen en uitdagen. Zoals met de verbindende performance ‘BankContact Invasie’, waarmee ze nu door Europa en zelfs vanaf dit jaar, daarbuiten gevraagd worden. Hier deelt Dieter zijn tips in het Brugse Ommeland.
1. Mooiste plekje
“Als ik niet op tournee ben, blijf ik graag dicht bij huis en zoek ik de rust en de stilte op. Het voordeel van de plek waar ik woon, is dat die dicht is bij een paar mooie plekjes aan de rand van Brugge. Bijna dagelijks trek ik mijn loopschoenen aan die me naar bosrijke plekjes leiden. Een dagelijks bosbadje doet wonderen! De loopschoenen brengen me naar de Gemene Weidebeek en uiteraard Ryckeveldebos (foto). Bijna altijd spot ik wel een eekhoorntje, heel soms ook een hert. Je kan er niet alleen de heerlijke bosgeuren inademen, maar ook de stilte.”
2. Geheime plekje
“Mijn geheime plekje sluit aan op mijn mooiste plekjes. Maar waarom zou ik mijn geheim delen met de lezers van KW?! (lacht) In hartje Ryckevelde vind je de Schobbejaks-hoogte. Een pareltje van een plek. Het is een heel klein natuurgebiedje met een eigen biotoop. Je waant je precies ergens in de Hoge Venen. Je komt er, behalve de schapen, bijna niemand tegen. Een ideaal plekje om te vertragen, maar … psst, niet doorvertellen hé!”
3. Fijn winkelen
“Ons gezin is gek op de heerlijke biotomaten van bij Boer Bas (foto) in Brugge. In de juiste periode van het jaar zijn het heerlijke smaakbommen. In niets te vergelijken met wat je in een supermarkt vindt. Voor ons is het even omrijden, maar het is de moeite waard. Het is misschien geen typische shop, maar onze groenten en fruit worden vaak geleverd door bioboer De Zaaier uit Ruddervoorde. Levering aan huis van heerlijke lokale, biomarchandise. Daarnaast ook al geraak ik er vaak niet, shame on me ben ik fan van de afvalvrije winkel Karmamarkt in de Langestraat.”
4. Culinair genieten
“In restaurant Réliva in Brugge kan ik echt genieten van de combinatie van smaken en texturen. De culinaire creaties worden geïnspireerd door wat het land, de zee en de lucht op dat moment te bieden hebben. Ze werken er samen met lokale boeren, vissers, … die het ritme van de natuur volgen. Respect voor de biologische land- en tuinbouw en het dierenwelzijn staan hierbij voorop. Met een passende wijn erbij, kan het niet meer stuk. Een culinaire creatie maken is volgens mij trouwens ook een vorm van kunst.”
KW Zomertip 2024
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier