Bladeren doorheen 50 jaar muziekweelde op Festival Dranouter

Compact Dummies, een van de vele bands deze zomer op Festival Dranouter. (foto Laura Vleugels)
Redactie KW

Festival Dranouter is deze zomer aan zijn 50ste editie toe. Een ideaal moment om terug te blikken op een gevuld verleden, in een opmerkelijke fototentoonstelling. Langs een parcours doorheen het dorp Dranouter zullen we van vrijdag 28 juni tot en met zondag 8 september de rijke en zotte geschiedenis van dit legendarische festival opnieuw kunnen beleven.

“Met de 50ste editie van Festival Dranouter in zicht, was 2024 een ideaal jaar om ons fotoarchief verder op punt te zetten”, vertelt Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. “Magnifiek om daar eens door te bladeren. Zowel de rauwe zwart-witbeelden van de eerste jaren als recente golden hour dronebeelden spreken tot de verbeelding. De geëngageerde vrijwilligers zijn een constante doorheen het fotoarchief, net als de losse sfeer die rond het festival hangt en de kwalitatieve bands die hier al de revue zijn gepasseerd. Kortom: het zou zonde zijn om deze waaier aan beelden niet los te laten op de wereld. En zoals alles rond Festival Dranouter wordt het een expo waarbij beleving met vrienden of het gezin centraal staat.”

Op het nieuwe podium De Koer word je bovendien regelrecht naar de folkroots van het festival gekegeld: met optredens van onder andere EmBRUN, Ise, Tom & Aurélie, Bipolar Bows, Douglas Firs en Phlox.

En verder op de affiche van het festival, dit jaar op 2, 3 en 4 augustus, opnieuw mooie namen als Suzanne Vega en The Waterboys, Joost Zweegers, Brihang, Willem Vermandere, Goose, Compact Disk Dummies en zo veel meer.

Info en tickets: www.festivaldranouter.be en via de sociale media van Festival Dranouter.