Streekbieravond in Aarsele pakt uit met zeven nieuwe lekkernijen: “We willen elk jaar nieuwe biertjes op het menu”

Niels De Meyer, ondervoorzitter van Sint-Cecilia. © LDW
Redactie KW

Op zaterdag 3 augustus vindt traditioneel een nieuwe editie van de streekbieravond plaats. Intussen is de koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele alweer aan de 21ste editie van haar klassieker toe. Ook de kindernamiddag krijgt een vervolg.

Drie jaar geleden kreeg het streekbierterras van de koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele voor het eerst het gezelschap van een kindernamiddag. “Kinderen kunnen bij ons dan terecht voor springkastelen, gekke fietsen en volksspelen”, vertelt Niels De Meyer, ondervoorzitter van Sint-Cecilia. “Vorig jaar mochten we, ondanks het regenweer, toch nog 80 kinderen verwelkomen. Dit jaar hopen we opnieuw op de 120 deelnemers van onze eerste editie.” Het regenweer van vorig jaar was een kleine streep door de rekening van de vereniging. “We hebben toen heel Aarsele rondgebeld om overal plooitentjes te verzamelen, waardoor 90 procent van ons evenement toch overdekt was”, aldus Niels.

Nieuwe biertjes

“We kunnen ons dus redden bij regen, maar hopen uiteraard op zon. Ons terras was ondanks alles toch helemaal bezet, we kregen zo’n 300 mensen over de vloer om iets te eten en te drinken.” Ook dit jaar ging het team achter het streekbierterras weer op bierproeverij, om hun kaart te updaten. “We willen elk jaar nieuwe biertjes op het menu. Dit jaar zijn dat zeven stuks. In totaal bieden we 25 verschillende biertjes aan. Het gaat dan om een aantal streekbiertjes van de voorbije jaren, aangevuld met klassiekers zoals Duvel en Sint-Carolus. Maar de avontuurlijke drinkers komen dus zeker ook aan hun trekken.” Ook aan alcoholvrije alternatieven en hapjes werd gedacht. (LDW)

De kindernamiddag loopt van 14 tot 17.30 uur. Een kaartje kost acht euro. Kinderen jonger dan 2,5 jaar mogen gratis deelnemen. Het streekbierterras start ook om 14 uur. Toegang daartoe is gratis. Het evenement vindt plaats in en rond de parochiezaal van Aarsele, gelegen aan de Jules van Ooststraat 14.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier