Sportoase Duinenwater past openingsuren van recreatief gedeelte aan: “Uit noodzaak, anders moesten we kosten doorrekenen”

© (Foto GF)
Redactie KW

Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist heeft beslist om het recreatieve gedeelte op weekdagen minder vroeg te openen. Uit noodzaak, zo blijkt. “Door de huidige extreme kostenstijgingen worden we gedwongen om pragmatische en kostenbewuste keuzes te maken zodat we enerzijds het school-, club- en baantjeszwemmen onverminderd kunnen blijven aanbieden en anderzijds geen extreme kosten moeten doorrekenen”, zegt algemeen directeur Michaël Schouwaerts.

Neen, een beslissing met de glimlach is het niet. Maar de beslissing om het recreatieve gedeelte – het recreatiebad, wellness, glijbanen en peuter- en kleuterzone – op weekdagen minder vroeg te openen, is een weldoordachte beslissing, benadrukken ze bij Sportoase Duinenwater. Op die manier zorgen ze ervoor dat de prijzen en abonnementen voor gebruikers aan lage tarieven beschikbaar blijven.

“We worden nu eenmaal geconfronteerd met uitzonderlijk gestegen energiekosten en personeelsuitgaven, waardoor we op weekdagen de openingsuren van de het recreatieve gedeelte wijzigen. Tijdens weekends en vakantiedagen blijven de openingsuren van het recreatieve gedeelte voor de duidelijkheid behouden”, zegt algemeen directeur Michaël Schouwaerts.

Concreet zal vanaf maandag 17 april, enkel het recreatieve gedeelte, op 4 van de 5 weekdagen openen van 16 tot 21 uur en op woensdag van 13 tot 21 uur. Tijdens de weekends blijft het recreatieve gedeelte wel beschikbaar van 8 tot 18 uur, op vakantiedagen van 8 tot 22 uur. De beschikbaarheid van de andere activiteiten zoals instructiebad, sportbad, school- en clubzwemmen, de zwemschool en de fitness blijven onveranderd.

Geen extreme kosten doorrekenen

“Meer dan 90% van onze bezoekers gebruikt het recreatieve gedeelte in de latere namiddag, ’s avonds, op woensdagen en weekenddagen. Door de huidige extreme kostenstijgingen worden we gedwongen om pragmatische en kostenbewuste keuzes te maken zodat we enerzijds het school-, club- en baantjeszwemmen onverminderd kunnen blijven aanbieden en anderzijds geen extreme kosten moeten doorrekenen” gaat Michaël Schouwaerts verder. “De energie- en personeelskost zijn twee van onze drie grootste kosten en in de huidige uitzonderlijke omstandigheden hebben we die keuze gemaakt die alles beschikbaar houdt op een betaalbare manier. Ons uitgebreid plan van aanpak is erop gericht om alle activiteiten en dienstverlening blijvend aan te bieden op dagelijkse basis. Het gaat om een tijdelijke maatregel die we op korte termijn opvolgen en driemaandelijks evalueren, wanneer de energiemarkt opnieuw stabiliseert kunnen we het aanbod opnieuw verbreden.”

In zeer specifieke omstandigheden zoals voor scholen, groepen of tijdens uitzonderlijke momenten zoals lokale studiedagen kan op afspraak bekeken worden om het recreatieve gedeelte ook op andere momenten te openen. De maatregelen die Sportoase neemt zijn ruimer dan enkel de tijdelijke aanpassing voor het recreatieve gedeelte. Zo neemt de groep ook structurele initiatieven naar energieverbruik, duurzame eigen energieopwekking en wordt er verder onderhandeld met energieleveranciers in functie van de optimalisatie van de energietarieven. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier