Sportdienst Wielsbeke daagt bevolking uit

Clint Delaere toont graag zelf het goede voorbeeld. “Ik ga deze week slechts 59 minuten sporten, want anders smeer ik mezelf een triatlon aan”, steekt hij de draak. (Foto NVR)
Redactie KW

Vorig jaar beloonde de sportdienst van de gemeente Wielsbeke vijf weken lang de meest sportende Wielsbekenaar. Nu organiseert de gemeente de wedstrijd opnieuw, met een lichte wijziging. “Elke deelnemer kan dit jaar winnen. En slagen de Wielsbekenaren samen in een sportief doel, dan zal de sportdienst een tegenprestatie doen”, zegt Clint Delaere van de sportdienst.

Vorig jaar konden door corona alle sporten in clubverband niet meer plaatsvinden. Daarom organiseerde de sportdienst een wedstrijd. “Wie het meeste uren sportte in één week, werd beloond met een prijs. We dachten dat de sportiefste Wielsbekenaren misschien 15 uur zouden sporten in een week.”

“Uiteindelijk dreven Sam Vandewiele en Peter Geldof elkaar tot het uiterste. Sam versloeg Peter met 61 tegenover 60 uren sport in één week. Zij zaten dan dikwijls al om 5 uur ’s morgens op hun fietsrollen”, herinnert Clint zich. De Wielsbekenaren waren die epische strijd nog niet vergeten en velen moedigden de sportdienst aan opnieuw zo’n wedstrijd te organiseren. En die begint deze week.

Weekprijs

De sportdienst pakt het nu wel anders aan. Vorig jaar zag Clint dat mensen na één dag al wat minder gemotiveerd waren omdat de strafste sporters al heel wat voorsprong namen. “We willen dat de mensen in de breedte aan sport doen. Dat is de opdracht van de sportdienst. Daarom dagen we de Wielsbekenaren nu uit minstens één uur te sporten. Wie een prestatie registreert op Strava met de hashtag #WielsbekeSport en lid is van de Strava-groep Wielsbeke Sport, maakt kans op een weekprijs. Deze week is dat een Wielsbekebon van 50 euro.”

Om de Wielsbekenaren nog extra te motiveren, stelt de sportdienst een doel voor. Deze week zoekt de sportdienst 100 Wielsbekenaren die minstens een uur sporten. “Als dat lukt, dan zal de sportdienst de week erna samen een volledige triatlon afwerken. Zo zullen we elke week een sportieve tegenprestatie bekendmaken. De laatste week wordt sowieso het toppunt want dan vragen we de Wielsbekenaren om samen 500 uur te sporten. Wat de tegenprestatie dan wordt, vertellen we nog niet”, klinkt het.

Twee wedstrijden

In die laatste week, tussen maandag 13 en zondag 19 december, keert de sportdienst daarenboven terug naar het recept van vorig jaar. Dus dan zijn er twee wedstrijden.

“Naast de algemene wedstrijd gaan we in die week opnieuw op zoek naar de meest sportende deelnemer. We zullen de prestatie wel vermenigvuldigen met een bepaalde factor, want een uur lopen vereist een grotere inspanning dan een uur fietsen. De winnaar zet de feestdagen in met een magnumfles champagne. Misschien voltrekt er zich opnieuw een fantastische strijd”, hoopt Clint tot slot.

Alle info vind je op www.wielsbeke.be en op de Facebook-groep Sport in Wielsbeke. Daar zal Clint bijna dagelijks updates posten. De weekprijzen zijn een Wielsbekebon van 50 euro, een gratis afhuring van het binnenzwembad of een interactieve wall, een etentje bij Brasserie Mauritz en een magnumfles champagne.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier