“Sinds de diagnose is Lars amper thuis geweest”: wereldkampioen snooker Luca Brecel op benefiet voor kankerpatiëntje (11)

Wereldkampioen snooker Luca Brecel komt Lars, zijn familie en de organisatoren van het event een hart onder de riem steken tijdens de benefiet.
Wouter Vander Stricht

De elfjarige Lars uit Eernegem bij Ichtegem strijdt hardnekkig tegen lymfeklierkanker. “Zijn leven heeft al aan een zijden draadje gehangen, maar het is een vechtertje.” Met pluspapa Kevin heeft mama Jolien een gezin van elf kinderen en de ziekenhuisrekeningen dikken natuurlijk snel aan. Om het gezin te steunen organiseert Jurgen De Craemer een benefiet in Meulebeke. “En wereldkampioen snooker Luca Brecel zal zeker aanwezig zijn.”

Bij Lars Monstrey werd in augustus 2023 lymfeklierkanker vastgesteld. “Hij had een gezwel in zijn nek, na onderzoek bleek dat de kanker ook uitgezaaid was over buik en darmen. Hij moest meteen ook zware chemokuren ondergaan”, vertelt mama Jolien. “Sinds de diagnose is hij amper een week aan een stuk thuis geweest. En als hij niet in het ziekenhuis is, zit hij tijdens de week op internaat in Inspirant in Aartrijke waar hij aangepast onderwijs krijgt. Hij heeft immers al wat achterstand opgelopen.”

Jolien Monstrey en Kevin Galliaert met Mia Waelkens van café De Middenstand waar de kaarten te koop zijn en benefietorganisator Jurgen De Craemer.
Jolien Monstrey en Kevin Galliaert met Mia Waelkens van café De Middenstand waar de kaarten te koop zijn en benefietorganisator Jurgen De Craemer. © WMe by Wouter Meeus

“Op dit moment gaat het vrij goed met Lars, maar hij heeft uiteraard al moeilijke momenten gehad. Toen zijn haar begon uit te vallen, panikeerde hij en hij ondergaat ook niet graag narcose wat al enkele keren moest gebeuren. Zelf ben ik de laatste maand van mijn zwangerschap voor de geboorte van onze jongste spruit niet bij hem mogen zijn. Dat was voor ons beiden een harde dobber.”

“Ik ken de vriendin van Luca Brecel, zo was de link snel gelegd” – organisator Jurgen De Craemer

“Hij liep toen overigens ook corona op waardoor zijn leven aan een zijden draadje heeft gehangen. Maar Lars is een vechtertje. Mentaal is het voor hem niet makkelijk. Zijn broers en zusjes hebben het natuurlijk ook zwaar om te zien hoe hard het is voor Lars. Er zijn al heel wat traantjes gevloeid, maar we blijven hoopvol. Lars heeft nog gezwellen over zijn hele lichaam, maar die zijn voorlopig niet actief.”

Lars mocht zijn mama een maand lang niet zien omdat ze hoogzwanger was, maar met zijn jongste broertje Ian was hij natuurlijk in de wolken. Je ziet ook ouders Jolien Monstrey en Kevin Galliaert met Mia Waelkens van café De Middenstand en benefietorganisator Jurgen De Craemer.
Lars mocht zijn mama een maand lang niet zien omdat ze hoogzwanger was, maar met zijn jongste broertje Ian was hij natuurlijk in de wolken. Je ziet ook ouders Jolien Monstrey en Kevin Galliaert met Mia Waelkens van café De Middenstand en benefietorganisator Jurgen De Craemer. © WMe

Kroostrijk gezin

Kevin Gailliaert (38) en Jolien Monstrey (34) hebben een nieuw samengesteld gezin met in totaal elf kinderen. “En ja, soms zijn die allemaal tegelijk bij ons”, lacht het koppel. Kevin is de papa van dochters Iluna (11), Iliana (8) en Ilaysa (7), Jolien heeft drie zonen Ibe (15), Keano (14) en Lars (11) én drie dochters Dieuwke (10), Noah (8) en Imke (7). “Op 13 november 2023 ben ik bevallen van Ian en samen hebben we ook nog een zoontje Liam die in juni twee jaar wordt. Ik ga ook niet meer werken, de zorg voor het gezin neemt al heel wat tijd in beslag. Vroeger was ik aan de slag in een woonzorgcentrum.”

“Kevin en ik hebben samen elf kinderen, ook zijn broertjes en zusjes hebben het soms moeilijk” – mama Jolien Monstrey

Kevin is vrachtwagenchauffeur en via gemeenschappelijke kennissen kwamen ze in contact met Jurgen De Craemer. “Ik ben eigenlijk uit Brugge afkomstig, woonde lang in Blankenberge en nu in Meulebeke”, zegt Jurgen. “Toen ik hoorde over Lars, wilde ik meteen een benefiet opzetten met mijn bedrijfje Party Time. Ik ken nogal wat mensen in de schlagerwereld. Ik maakte ook goede afspraken met de ouders, alles staat netjes op papier. Er zijn wel wat artiesten die een geste doen, maar voor niets komen optreden, zit er anno 2024 niet in. Maar we houden ook een tombola en hopen op een volle zaal met 300 aanwezigen waaronder 100 vips.”

Lars kijkt er al naar uit

Jurgen wist ook Luca Brecel, de Belgische wereldkampioen snooker, te strikken om zijn opwachting te maken op het benefiet. “Ik ken Laura, de vriendin van Luca, via haar papa vrij goed. Vandaar de link. Maar we konden nog mooie namen strikken zoals Roel Vanderstukken en Johan Museeuw.” Ook Michel Van den Brande is een van de mensen die mee sponsort. “En er komen heel wat muzikale artiesten, van Celien tot Frank Valentino.” Kevin en Jolien hopen dat Lars er die dag zelf kan bij zijn. “Daar zou hij zeker van genieten. Misschien houdt hij het niet tot het einde van de avond uit, maar hij kijkt er nu al naar uit.”

Het benefiet vindt plaats op zaterdag 23 maart in zaal De Aster in Meulebeke. Kaarten zijn te koop in cafés De Middenstand en De Snooker in Meulebeke. Info: 0498 41 52 79.

Lees meer over: